avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... angajament de plata nerespectat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

angajament de plata nerespectat

am dat cu imprumut o suma de 22000euro si am intocmit la un birou notarial un angajament de plata al carui termen a expirat de 6 luni ,si care reprezinta titlu executoriu .subiectul in cauza nu este proprietar pe nimic deci nu 'am ce executa".ce sanse am sa pot sa imi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: Aurelia Tiribentea , Consilier juridic 18:39, 18 August 2011
Aproape egale de 0.
Totusi, ar fi bine sa apelati un executor judecaoresc, sa formati dosar de executare pentru a intrerupe cursul prescriptiei .
Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
Aurelia Tiribentea, Consilier juridic
:"> prin 'a intrerupe cursul prescriptiei' va referiti la valabilitatea acestui act notarial ???sau altfel spus nedeschizand acest dosar de executare isi pierde valabilitatea dupa o perioada...???daca da ,care este acea perioada?
iulianour a scris:

am dat cu imprumut o suma de 22000euro si am intocmit la un birou notarial un angajament de plata al carui termen a expirat de 6 luni ,si care reprezinta titlu executoriu .subiectul in cauza nu este proprietar pe nimic deci nu 'am ce executa".ce sanse am sa pot sa imi recuperez banii?

oare daca deschid actiune judecatoreasca pt inselaciune ,poate fi o posibilitate??
Temenul de prescriptie este de 3 ani.
Daca formati dosar de executare intrerupeti termenul de prescriptie si ...poate in patrimoniul datornicului intra bunuri care vor fi putea fi urmarite .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie sulta esanu doina esanu doina Cu cat timp inainte de data limita ( data de la care intervine prescriptia sultei ) trebuie incepute formalitatile de executare silita, asfel incat sa nu ... (vezi toată discuția)
Intreruperea termenului de prescriptie cristianus cristianus Vreau sa va intreb, din cate stiu eu si s-ar putea sa ma insel, printr-o notificare scrisa catre o soc. com. care trebuie sa ne achite o diferenta de pe o ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut / contract de garantie ELLABV ELLABV in 1999 s-a facut un contract de imprumut in bani, termen de rambursare 1 an, in cazul nerambursarii creditului imprumutatorul poate cere exutarea silita. ... (vezi toată discuția)