Intrebarea ar fi urmatoarea: Cum pot practica in cadrul legal actual ocupatia de detectiv particular? Am inteles ca trebuie sustinut un examen de atestare la politie, insa intrebarea mea este ... fara a face un curs platit la o firma de detectivi particulari , daca am de unde sa invat ``materia`` de examen pentru atestare mai este necesar sa platesc unei firme de detectivi particulari ca sa fac un curs acolo de 2-3 luni ?sau exista vreo cale de a invata singurel si a merge la examenul de atestare.
Calitatea de detectiv particular se dobndete n urma verificrii ndeplinirii condiiilor prevzute de lege i a examinrii candidailor de ctre o comisie instituit la nivelul inspectoratului de poliie judeean, respectiv al Direciei generale de poliie a municipiului Bucureti
Poate asipra la o asemenea calitate persoanacare posed cel puin studii medii i este absolvent a unei coli postliceale de detectivi sau a ndeplinit funcia de poliist ori lucrtor n cadrul unor instituii publice cu atribuii n domeniul aprrii, ordinii publice sau siguranei naionale ori este absolvent a unei instituii de nvmnt superior; insa ca acte se cerer expres :actul de absolvire a unui curs de specialitate, n copie legalizat;
Curs de specialitate #1 : www.scoaladedetectivi.ro (Bucuresti) .
Curs de specialitate #2 :[ link extern ] )
Gasesti pe website toate informatiile de care ai nevoie.
Detectiv Particular,
Panait Andrei
www.sherlock.ro
Poti sa inveti singur cele 101 teste grila. le gasesti pe site`ul politiei capitalei. la examen iti da 18 intrebari grila. trebuie sa iei minim 5, adica sa faci minim 8 ( fiecare are 0.5 puncte si iti da un punct din oficiu). Deci e f usor. Nu trebuie sa dai nimanui bani ca sa faci cursuri. Multa bafta !
p.s. examenul se da trimestrial (tocmai s`a dat ieri , se mai da peste 3 luni)