avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CADRU LEGAL ANGAJARE LA O ASOCIATIE DE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CADRU LEGAL ANGAJARE LA O ASOCIATIE DE PROPRIETARI

Vreau sa stiu conform noului cod al muncii, care este cadrul legal pentru angajarea ca presedinte al asociatiei de proprietari. Va multumesc !
#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 21 August 2011
Presedintele nu este un angajat al Asociatiei de Proprietari (administratorul este). Prin decizia Adunarii Generale, presedintele poate primi o indemnizatie.
Presedintele asociatiei de proprietari se alege si poate fi indemnizat pe baza unui contract de mandat care este similar din punct de vedere al contributiilor catre stat unui CIM (mai putin contributia la somaj).
Presedintele asociatiei poate fi remunerat si in baza unui contract individual de munca.
Asta ar presupune ca un presedinte de asociatie sa fie angajat de asociatie, ceea ce nu e, ca e ales.
Din punct de vedere al contributiilor catre stat la un contract de mandat se platesc aproape toate ca si la CIM, in afara de somaj (asigurat si angajator).
Cadrul legal este o norma dispozitiva si nu imperatva , in ceea ce priveste contractul de mandat .... prin urmare, chiar daca este ales el poate fi angajat si cu c.i.m. ...poate pe durata determinata...
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Asociatii de propietari - angajari romica_mi romica_mi Care sunt formele de angajare ale personalului din asociatie si ce contributii sociale revin fiecaruia atat asiguratului cat si angajatorului daca: - ... (vezi toată discuția)
Hotarare ag contrara legii annabela annabela Buna ziua, puteti sa ma informati in ce masura poate fi contestata Hotararea Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari pe motiv ca cei prezenti, la ... (vezi toată discuția)
Salariu presedinte o_l o_l buna ziua! as vrea sa va rog sa-mi spuneti daca un presedinte de asociatie de proprietari trebuie sa aiba contract de munca chiar daca are 70 de ani si daca ... (vezi toată discuția)