avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CADRU LEGAL ANGAJARE LA O ASOCIATIE DE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CADRU LEGAL ANGAJARE LA O ASOCIATIE DE PROPRIETARI

Vreau sa stiu conform noului cod al muncii, care este cadrul legal pentru angajarea ca presedinte al asociatiei de proprietari. Va multumesc !
#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 21 August 2011
Asta ar semana cu situatia ca parlamentarii, alesii neamului (deci tot niste alesi), sa fie angajati ai Parlamentului. Sunt?
Eu stiu ca in cazul unui angajat se respecta Codul Muncii.
La fel este si in cazul unei functii alese? Nu stiu. Intreb!

Pe un presedinte de asociatie il schimba din functie cine l-a ales, adica AG, or in cazul ca ar fi angajat ar trebui sa i se desfaca CIM-ul pe baza Codului Muncii care nu prevede nicio contributie a AG.

Scuzati-ma, dar m-ati bagat in ceata!
Nu cred ca v-am bagat in ceata ... Legea nr.230/2007 prevede:
Art. 32. - (1) Presedintele asociatiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat, conform hotararii adunarii generale a proprietarilor, la data adoptarii bugetului anual de venituri si cheltuieli.
...
Din acest text de lege nu rezulta ca remunerarea acestuia se face numai in baza unui contract de mandat .. prin urmare, fiind reglementat de o norma dispozitiva partile pot deroga de la prevederile acestui text de lege.

In Codul Muncii exista texte de lege care pot fi aplicabile intr-o asemenea situatie ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatii de propietari - angajari romica_mi romica_mi Care sunt formele de angajare ale personalului din asociatie si ce contributii sociale revin fiecaruia atat asiguratului cat si angajatorului daca: - ... (vezi toată discuția)
Hotarare ag contrara legii annabela annabela Buna ziua, puteti sa ma informati in ce masura poate fi contestata Hotararea Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari pe motiv ca cei prezenti, la ... (vezi toată discuția)
Salariu presedinte o_l o_l buna ziua! as vrea sa va rog sa-mi spuneti daca un presedinte de asociatie de proprietari trebuie sa aiba contract de munca chiar daca are 70 de ani si daca ... (vezi toată discuția)