avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o problema foarte delicata de mostenire ,rog un sfat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o problema foarte delicata de mostenire ,rog un sfat urg

in urma decesului parintilor, cu cca 1,an si jumatate in urma unul dintre frati (total nelalocul lui,imoral.,betiv..etc..etc..)refuza sa ii lase pe ceilalti 2 sa intre in curtea mostenita de la parinti si multe alte injurii.Casa se degradeaza datorita lui,a instrainat multe lucruri,a umplut-o de aurolaci si betivi de-ai lui ,refuza sa se prezinte la notar si in instanta.Ce putem face urgent pentru a-i limita sau chiar interzice accesul cu toti nemernicii si sa intram in curte oentru a incerca sa facem reparatii la casa.Politia nu a putut decat sa-l amendeze .Practic el din punct de vedere legal nu are cota parte din mostenire asupra casei , care sa-i dea drept de locuinta acolo.Nu-l intereseaza nimic.

Putem apela cumva la ordonanta presedentiala , pina la finalizarea succesiunii si partajului in instanta?Asta pentru a putea intra in curte si pentru a face renovari la casa ,gard,etc.
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 09:51, 19 August 2011
Puteti apela la ordonanta presedintiala. Daca nu a acceptat mostenirea in termen de 6 luni de la deces poate reusiti sa il declarati strain de succesiune.
Puteti apela la ordonanta presedentiala, insa va trebui sa dovediti urgenta in efectuarea acestor reparatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala? leusan leusan As dori un sfat: Am introdus o actiune pentru dezbaterea succesiunii si partaj succesoral .Insa sora mea cu care nu ma inteleg a inceput sa intervina asupra ... (vezi toată discuția)
Inadmisibilitate ordonanta leusan leusan Un mostenitor a acceptat atat tacit(prin acte si fapte) pentru unul dintre parinti dar si expres,prin declaratie notariala cat si dezbaterea succesiunii , ... (vezi toată discuția)
Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)