Exista doua variante :
1. Asociatul unic sa hotarasca prin decizie numirea lui ca administrator (si de aici tot ceea ce rezulta - modificarea actului constitutiv, inregistrare la Reg. Com., etc.);
2. Daca asociatul unic a absolvit studii superioare, intre societate si asociatul unic - in calitate de persoana fizica, se va incheia contract individual de munca pentru functia de administrator.
Cand spuneti "daca asociatul unic a absolvit studii superioare" va referiti la studii economice? Ma aflu in situatia in care sunt si asociat unic si administrator de 5 ani de zile si de nu reusesc sa-mi fac carte de munca pe societatea mea. Precizez ca am studii superioare dar nu din domeniul economic.
De regula prin actul constitutiv , asociatul unic este si administratorul societatii . Functia de administrator al societatii poate fi renumerata sau nu . In cazul in care doriti sa va angajati cu carte de munca la societatea dvs. al carui asociat unic sunteti , trebuie sa incheiati un contract de munca intre dvs.si societate , inregistrat la ITM .Contractul poate fi pe durata nedeterminata cu timp partial sau norma intreaga si mai poate fi pe durata determinata la fel , cu tiimp partial sau norma intreaga .Contractul trebuie sa fie in 3 exemplare in original , modelul il luati de la ITM, adeverinta de la medicul de familie , , diploma de studii , carte de munca daca aveti , daca nu dati o declaratie ca nu aveti varte de munca ( se scrie la sfarsitul contractului )actul de identitate.
Nu este nevoie sa aveti studii superioare si mai ales economice .Pentru ca oricum aveti contabil iar bilantul trebuie vizat de un expert contabil . In functie de studiile pe care le aveti puteti infiinta un post care sa fie in concordanta cu activitatea societatii . Eu am inregistrat la ITM contractul de munca in functia de consilier juridic al unei persoane care este si administratorul societatii .
Dar ca pe postul admnistrator pot sa ma angajez? Mie mi s-a spus ca acest lucru nu e posibil, sa fiu angajat ca administrator al societatii la care sunt asociat unic. Sa-mi infiintez o alta functie cu studii superioare care sa aiba legatura cu obiectul de activitate e greu, eu sunt medic, firma se ocupa de cu totul altceva...