Intrebarea ar fi asa: "Care sunt partile comune (bunurile privind proprietatea comuna) al instalatiei de gaze a unui bloc (in care si locuiesc)?"
Detalii:
1. Magistrala principala este o teava verticala ce pleaca din subsolul blocului si trece (si) prin apartamentul vecinului.
2. In magistrala principala, este racordata o teava orizontala, ce trece prin peretele despartitor dintre apartamentul meu si cel al vecinului.
3. Teava orizontala intra in apartamentul meu cca 15 - 20 mm, atat cat sa montez racordrile aferente instalatiei de aragaz.
Intrebarea (reformulata): acea teava orizontala, ce pleaca din apartamentul vecinului, si trece prin perete, a cui este? A mea personala, sau reprezinta o parte a proprietatii comune a blocului?
Va multumesc anticipat pentru un raspuns, insotit eventuala de ceva articole de lege.
de la robinetul dvs este teava dvs, in mod normal aveti doua robinete la instalatia de gaz, deci de la primul robinet care daca e actionat va opreste dvs alimentarea cu gaz, de acolo este instalatia dvs.
de la robinetul dvs este teava dvs, in mod normal aveti doua robinete la instalatia de gaz, deci de la primul robinet care daca e actionat va opreste dvs alimentarea cu gaz, de acolo este instalatia dvs.
raspunsul este gresit ... instalatia comuna este compusa din conducta orizontala pe portiunea de la contor pina la ramificatiile fiecarei coloane, precum si coloanele (tevile verticale) care trec prin apartamente, inclusiv T-urile.
de la T-uri pina la consumatori este parte individuala. in situatia expusa mai sus, de la teul coloanei pina la teul ramificatiei catre cei doi comsumatori este parte comuna a celor 2, dupa acest ultim teu fiecare avindu-si partea lui de instalatie
deci, coloana principala trece prin ap vecinului, de ea este racordata (sudata, montat T... nu conteaza cum) o teava ce alimenteaza doar ap lui nea vasile, insa tehnic, trece si prin ap vecinului. Dupa ce intra 15-20 cm (nu mm) se racordeaza nea vasile la ea! probabil foloseste si un robinet...!?
pai eu asa vad desenul... coloana principala si tevusca din ap vecinului e "comuna"!
nu s-a vorbit despre T-uri, ramnificatii, contoare deoarece e instalatie comuna, cu un contor principal, jos,
intrebarea mea este ce cauta teava principala de gaz prin apartamente?
daca am inteles bine teava verticala pentru gaz pleaca de la contoarul de gaz comun (banuiesc ca aveti montat numai unul pe scara)si urca pana la ultimul etaj prin apatamantul vecinului s.a.m.d. iar apartamentele vecine celor prin care trece coloana principala sunt racordate printr-o ramificatie prin perete, in acesta situatie acea mica teava la care va referiti, face parte din coloana de distributie a gazului, adica este partea din proprietatea comuna, cum bine a spus si dl valentinu. dar ce va framanta? cu bine
Daca se citeste din nou acordul de asociere intocmit legal dupa o anumita lege ( poate fi 230/2007 cu normele) se poate vedea acolo ca de fapt nu se precizeaza de unde pana unde, din directia, sensul vectorial etc. . Acolo se precizeaza clar : instalatia de apa, instalatia de gaze , instalatia de telefonie... Pai atunci ce rost mai au discutiile ?. Atunci cand s-a facut receptia scarii de la constructor, exista orice instalatie de alimentare pana la un robinet , intrerupator sau panou de sigurante. La lumina partea de la contor inspre apartament este proprietate,, personala ''. La gaze daca exista contor in fata apartamentului inseamna ca de acolo incepe partea ,,personala''. Daca nu exista, de unde se intra cu teava in apartament este partea,, personala''.
Delimitare parte comuna
aoa
salutare,
am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)