avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societatile comerciale romanest cu asociati straini
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societatile comerciale romanest cu asociati straini

Buna ziua
Am si eu o intrebare.Lucrez la o societate comerciala romaneasca care are doi asociati :unul este persoana fizica cu cetatenie turca si franceza iar celalalt este o persoana juridica turceasca .Am auzit ca a aparut o lege care modifica unele conditii pentru societatile care au asociati straini :modificare de capital etc.
Va rog ,daca puteti, sa ma ajutati cu acesta lege .Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:17, 20 August 2011
Legea nr.31/1990 a societatilor comerciale, din aprilie a.c., nu a mai fost modificata. Singura lege care modifica domeniul comercial este Noul Cod civil care va intra in vigoare la 1 octombrie 2011 si care abroga codul comercial actual si instituie dreptul comun in materia societatilor. Cititi de la art.1881 NCC .
multumesc mult ,acum ma duc sa citesc
Deocamdata Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale reglementeaza problemele legate de dvs.: - majorare sau diminuare de capital social; conditii pentru a avea calitatea de asociat roman sau strain, persoana fizica sau persoana juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinere capital social 100% firma capital privat strain Maria Tirnovan Maria Tirnovan Buna ziua! Am urmatorul caz: in Romania doua firme sunt detinute de o firma cu capital privat strain Y. Firma Y din strainatate are ca asociat unic si ... (vezi toată discuția)
Asociat persoana juridica (fara personalitate juridica) intr-un srl lauraclio lauraclio Este posibila dobandirea calitatii de asociat intr-o societate cu raspundere limitata, de catre o persoana juridice straina, constituita sub forma unei ... (vezi toată discuția)
Viza de lungã ºedere pentru desfãºurarea de activitãþi comerciale adinaelena adinaelena Buna ziua Am si eu o intrebare la ce fel de asociati straini se referaurmatorul articol \"Acest tip de viză se acordă, pe baza avizului Agenţiei ... (vezi toată discuția)