avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Am inaintat actiune de divort de sotul meu .Prima infatisare este in luna septembrie.Eu nu mai locuiesc cu sotul meu si de aceea considera ca are inca dreptul de a ma urmari si a afla ce fac si unde ma duc iar acest lucru ma deranjeaza.Cum pot sa-l oblig sa inceteze ?Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat.
Ignoranta este pedeapsa cea mai mare pentru asa un specimen!;)
fiorela a scris:
Am inaintat actiune de divort de sotul meu .Prima infatisare este in luna septembrie.


Legatura legala se intrerupe doar in momentul pronuntarii in instanta a desfacerii casatoriei chiar daca cea reala s-a produs de mult timp.

... considera ca are inca dreptul de a ma urmari si a afla ce fac...


Ce considera "fostul" e una, ce are dreptul e alt subiect. Si nu se prea intalnesc. O relatie nu poate fi mentinuta cu forta doar pentru ca legal inca lucruile nu s-au definitivat. Nu aveti incotro si va trebui sa suportati acest deranjament care legal nu poate fi oprit usor decat dupa pronuntarea divortului.
Daca aveti copii cred ca e indreptatit sa afle ce faceti daca ia in considerare obligatiile dvs. parintesti, dar daca nu aveti ,nu.

.Cum pot sa-l oblig sa inceteze ?


Incercati caile ameabile ca pentru cele obligatorii mai aveti ceva de asteptat. Si nu e sigur ca le va respecta.

Orice schimbare de situatie matrimoniala presupune intrarea intro problematica de obicei greu de suportat.

Un om care nu intelege realitatea in care traieste, nu intelege obligatii privind drepturile fiecaruia de a avea o optiune care nu concorda cu a sa.


Ar putea totusi sa se prevaleze de atitudinea dvs. dupa parasirea domiciliului si daca sunteti reclamanta sa nu va dauneze (asta daca el este "lacrima Cristi").
Nu stiti peste ce jude dati si va treziti ca va respinge actiunea. Se mai intampla.
Va puteti astepta la orice.
fiorela a scris:

Am inaintat actiune de divort de sotul meu .Prima infatisare este in luna septembrie.Eu nu mai locuiesc cu sotul meu si de aceea considera ca are inca dreptul de a ma urmari si a afla ce fac si unde ma duc iar acest lucru ma deranjeaza.Cum pot sa-l oblig sa inceteze ?Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat.
Situatia relatata va poate dauna in procesul de divort pe care l-ati intentat sotului! In momentul de fata inca sunteti casatorita legitim si trebuie sa respectati acest statut pana cand instanta va da o solutie in aceasta cauza. Com spunea si "avocat_eva_carbunaru", ignoranta este o solutie si evitati sa-i mai dati motive de a actiona in consecinta.
Altfel, nu prea puteti face nimic acum!
cu cateva seri in urma am decis sa ies in oras cu un coleg.in momentul in care ne urcam in taxi a aparut si el brusc.m-a dat jos din masina si m-a intrebat unde merg la ora aia.normal ca am refuzat sa-i raspund si am preferat sa intru inapoi in casa ptr.a-l chema pe fratele meu in ajutor.nu s-a intamplat nimic dar ma tem ptr.o viitoare intalnire intre el si fratele meu.fostul nu este agresiv dar fratele meu nu-l suporta si sigur va iesi cu scantei.credeti ca fratele meu ar putea fi acuzat de ceva in cazul in care ar interveni asupra lui ptr.a ma lasa in pace?

Alte discuții în legătură

Ce probe trebuie aduse în instanță ca să demonstrez că sunt abuzată psihic de soțul meu, care din când în când mă mai și lovește fără să-mi lase semne? Georgiana450033 Georgiana450033 Ce probe trebuie abuse în instanță să demonstrez că sunt abuzată psihologic de soțul meu,care din când în când mă mai și lovește,dar nu lasă ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii fata de sotul care alege sa plece la munca în strãinãtate ContSters310081 ContSters310081 As vrea sa știu care sunt drepturile și obligațiile soției fata de soț în condițiile în care soțul alege sa lucreze în ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor din cauza infidelitatii RALANASTA RALANASTA Buna seara! Trec printr-o situatie delicata si as dori cateva informatii dpdv legal. Sunt casatorita de 9 ani si in urma casatoriei am un copil in varsta de ... (vezi toată discuția)