avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor din cauza infidelitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor din cauza infidelitatii

Buna seara!
Trec printr-o situatie delicata si as dori cateva informatii dpdv legal.
Sunt casatorita de 9 ani si in urma casatoriei am un copil in varsta de 8 luni. De aproximativ 2 luni am descoperit ca sotul meu are pe altcineva. Ne-am certat, el a incercat sa nege totul, dar am reusit sa aflu din gura lui tot adevarul. Ne impacasem, dar el a continuat sa-si pastreze relatia extraconjugala. In acel moment am inceput sa ma interesez cine este persoana respectiva. Am aflat ca este o pustoaica de 16-17 ani, in clasa a 10-a si sta in oras in gazda pt ca parintii ei sunt dintr-un sat de pe langa municipiu. De 1 luna sotul meu s-a mutat in chirie intr-un apartament si pp ca si-a luat si copila cu el. Mentionez ca sotul meu are 32 de ani.
Daca ar fi sa pornesc actiunea de divort din cauza infidelitatii ce ar putea sa i se intample lui? Mentionez ca am si martori care l-au vazut afisandu-se prin oras cu aceasta copila.
Cel mai recent răspuns: proces_ro , utilizator 20:22, 22 Iunie 2013
Nimic, ce sa i se intample ? Nu-i nimic penal, arepeste 15 ani.
Veti divorta si gata. Incercati sa ajungeti la o intelegere privind divortul.
Solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului,stabilirea domiciliului minorei la domiciliul dvs,obligarea sotului la plata pensiei de intretinere,autoritatea parinteasca exercitata in comun,revenirea la numele purtat anterior sau pastrarea numelui dobindit in casatorie.succes
Da, aveti motive de divort daca veti dovedi ceea ce veti sustine in actiune.
Ce altceva ati dori sa pateasca sotul?
Nu stiu ce as vrea sa pateasca sotul meu.
Probabil la nervi as spune ca as dori sa faca puscarie pentru corupere de minori. Ma pun in postura de mama de fata si ma gandesc daca fiica mea ar ajunge la varsta de 16 ani si ar distruge o familie ce as face?
Ma doare sufletul ca sotul meu nu priveste problema aceasta din postura de tata de fata si da dovada de imaturitate. As vrea sa nu mai faca parte din viata fetei mele pentru ca nu merita.
As merge si pe cale amiabila, printr-un divort la notar, dar sa renunte la calitatea de tata.
Se poate?
Doamna, v-am aplaudat intreg mesajul mai putin partea cu "As vrea sa nu mai faca parte din viata fetei mele pentru ca nu merita."
Cine nu merita? Copilul? Ca pentru el e bine sa aiba 2 parinti mai mult decat pentru domnul sa aiba un bebe; o relatie cu bebelusul lui il va deranja in continuarea relatiei cu domnisoara de 16 ani.

Incercati sa vorbiti cu parintii copilei de 16 ani; mare ar fi mirarea sa aflati ca a avut o relatie proasta sau lipsa cu tatal ei. Poate, implicand adulti, rezolvati si relatia sotului, ii faceti un bine si copilei aceleia.

Pe de alta parte, nu-i faceti si fiicei dv. cadou acelasi drum ca al fetei de 16 ani, lasati-o sa aiba o relatie cu tatal ei, e esentiala pentru o dezvoltare buna a acceptiunii normale despre relatii.

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor in strainatate yzabela yzabela Sunt divortata de un an , tatal fetei are rezidenta in italia, a deschis proces pt program de vizitare a minorei in varsta de 6 ani o luna in vacanta de vara ... (vezi toată discuția)
Ce putem face si ce variante avem? lorey lorey In urma cu 2 saptamani fosta sotie a sotului me a decedat in urma ei ramanind o fetita de 13 ani( a sotului meu ) .Noi vrem sa trecem custodia pe numele ... (vezi toată discuția)
Situatie de impas- schimbare domiciliu minor mponta73 mponta73 Buna ziua In urma divortului,a unei sentinte definitive si irevocabile fiica mi a fost incredintata mie urmand ca tatal ei sa plateasca pensia alimentara si ... (vezi toată discuția)