In mediere nu exista decat drepturi si obligatii care se refera strict la mediere: adica dreptul de a alege sau nu medierea, dreptul de a alege mediatorul, dreptul de a iesi din mediere oricand, dreptul de va fi pastrate confidentialitatea cu privire la informatiile dezvaluite in mediere, obligatia mediatorului de a fi neutru si impartial, obligatia mediatorului de a mentine confidentialitatea, etc. Tot ceea ce va transmis mediatorul intr-o prima instanta. Pentru ca situatia dvs se refera la un minor, partile si mediatorul trebuie sa aiba in vedere interesul superior al acestuia. Dvs si tatal discutati la mediere despre cum vedeti fiecare viitorul minorului, cum contribuiti fiecare la cresterea si educarea acestuia.
Asa am propus si eu ,comunicare cu tatal minorei desi constat acum ca medierea desfasurandu se cu usa deschisa s-a incalcat dreptul de confidentialitate.Concubina ex sotului era in camera alaturata si asculta totul.Din politete nu am plecat si imi doream obtinerea acelui certificat de informare.Tatal fetei imi cere sa renunt la pensia alimentara daca el sta cu fiica mea si concubina sa.Legal pot renunta la pensia minorei si sa o pun intr un cont pe numele ei ca aceasta sa o poata folosi mult mai tarziu dupa 18 ani?In ce conditii poate sa ma trimita tatal fetei in instanta avand in vedere cele mentionate in mesajul anterior.?
Cheltuielile necesare cresterii si educarii sunt dreptul minorului si obligatia ambilor parinti. Daca fata ramane la domiciliul tatalui, acesta acopera cheltuielile zilnice, dar tot trebuie sa va intelegeti asupra felului in care contribuiti la cheltuielile de educatie de exemplu. Sub ce fel, ramane la latitudinea dvs si a tatalui. Daca va intelegeti asupra tuturor subiectelor de discutie, tatal nu mai trebuie sa va dea in judecata, trebuie doar sa cereti in instanta consfintirea acordului de mediere.
Cum adica sa renuntati la pensie de la tata daca fiica va sta la tata? Puteti si sa nu renuntati, el poate s anu va mai plateasca sau, daca exista exedcutare, sa v-o ceara inapoi. Daca dv. nu mai intretineti copilul, sigur ca nu va mai trebuie bani pentru intretinere.
Cat despre restul, contactati un avocat si, eventual, un psiholog pentru cateva sedinte de evaluare a situatiei tuturor.
Nu cred ca e o idee buna mutarea asta; nu stiu multe, dar nu pare buna. Nu e bun nici controlul ala asupra vietii copilului, nici faptul ca a avut prieten, acum e ca si cum i l-ati lua.
Cand un adolescent are un iubit, parintii care sunt de acord trebuie sa inteleaga ca sunt anumite urmari si sa pregateasca copilul pentru ele. Dv. nu v-ati pregatit pe dv. insiva, se pare. Pentru asta, nu va razbunati pe copil.
Redesenati limitele impreuna, datoriile si drepturile fiecaruia, ce e scoala, ce e munca, ce e timp liber etc. Ati putea rezolva cu copilul direct si gata.
Ca sa ma intelegeti bine am fost,sunt si voi fi o mama deschisa oricand pentru copilul meu.I am fost si sora si tata si prietena tot ce si a dorit.Din pacate relatia aceasta a schimbat o intr o alta persoana,schimbari vizibile pentru mine ca mama care eram mereu in preajma ei(atat in clipele fericite cat si in clipele triste).Problemele au inceput dupa ce l-a cunoscut pe acest baiat major care o manipula in diverse actiuni cu care eu nu am fost de accord.,inclusiv a si vinde lantisorul de la gat,a fura obiecte de aur din casa si pe deasupra ammai vazut si o mare vanataie pe piciorul ei.Am simtit ca minte ft mult si ii comunicam tatalui totul asteptand actiuni educative din partea lui desi noi doua vorbeam foarte mult si deschis despre orice situatie.Sper sa isi fie constienta ce viata isi va alege.