avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor in strainatate

Sunt divortata de un an , tatal fetei are rezidenta in italia, a deschis proces pt program de vizitare a minorei in varsta de 6 ani o luna in vacanta de vara in italia, nu doresc sub nici o forma ca fata sa paraseasca tara ce sanse are sa castige, consider ca este la o varsta frageda .
Are mai toate sansele. Copilul nu e chiar mic pt a se deplasa. Probabil ca instanta va hotari ca tatal sa vina s-o ia si s-o aduca.
Nu va puteti intelege cumva cu el?

Mai degraba, indiferent de cat doreste sa o ia in vacanta de vara, stabiliti un program care sa inceapa treptat. Acum are o relatie cu tatal? Macar de la distanta... puteti incepe una daca nu are? tatal e dispus?
Ati contactat un avocat?
Sanse reale ca dv. sa obtineti ca fata sa nu mearga in vizite la tata sunt foarte mici, asa incat mai bine va axati pe cum sa-i faceti copilului trecerea mai usoara si pe ce puteti, concret, obtine.
yzabela a scris:

nu doresc sub nici o forma ca fata sa paraseasca tara


aveti o motivatie? simpla dvs dorinta nu cred ca va fi luat in considerare in instanta
pai in primul rand stiu ca are o familie acolo asta de pe timpul casatorie(daca intelegeti ce vreau sa spun), nu cunosc persoana si nu stiu cum s ar comporta cu fata mea, a depus la dosar ca el nu mai lucreaza (asta ca sa nu ii mai dea fetei pensia din italia ci din minimul pe economie din tara), deci cu ce o intretine sa zicem asa,nu stiu in ce conditii traieste, nu suna odata sa vorbeasca cu propiul copil nici macar de ziua ei nu ia zis "la multi ani", desi am incercat sa ii explic ca, copilul are nevoie sa stie ca are tata vine odata pe an timp de o saptamana in tara si fata nu vrea sub nici o forma sa se duca la el plange cand vrea sa o ia desi iam explicat ca trebuie sa se duca ca ia fost dor si lu asa zisul "tati" de ea .
Ce sa zic, aparati-va, aduceti argumente pt motivele pt care nu vreti sa plece la el. Pregatiti-va insa ca el sa castige si pregatiti copilul din timp ( din primavara probabil) pt a-i fi mai usor. Tine de dvs sa o faceti sa plece bucuroasa ca vede Italia, ca va sta cu tata, ca se va plimba, ca va sta si cu familia acestuia, ca o iubesc.. bla, bla.

Alte discuții în legătură

Nelamuriri-schimbare domiciliu copil loredanamaria loredanamaria Buna seara.problema mea este urmatoarea.cu fostul meu sot avem o fetita de 11 ani.nascuta si crescuta in Italia.fostul meu sot si-a refacut viata chiar inainte ... (vezi toată discuția)
Programul de vizita al minorului care locuieste in strainatate la parintele caruia nu ia fost incredintat spre crestere si educare HorynaGabriela HorynaGabriela ma aflu in danemarca impreuna cu fiul meu in varsta de 7 ani,acesta imi este incredintat mie spre crestere si educare.Eu sunt inregistrata iar pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor alexandramariana1989 alexandramariana1989 eu sunt mama unei minore de 5 ani rezultata in urma unei relatii de concubinaj,copilul a fost recunoscut de tatal ei si este in grija mea in urma cu un an de ... (vezi toată discuția)