avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nelamuriri-schimbare domiciliu copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nelamuriri-schimbare domiciliu copil

Buna seara.problema mea este urmatoarea.cu fostul meu sot avem o fetita de 11 ani.nascuta si crescuta in Italia.fostul meu sot si-a refacut viata chiar inainte de a fi divortati.fetita e afidata mie,el o poate vedea o data la doua saptamani, pentru vacante,etc.Am cunoscut o alta persoana dupa 4 ani de la divort si as dori sa locuim impreuna.invatata de catre tata fetita mi-a spus ca daca schimb casa dansa pleaca la tata,poate un copil de 11 ani sa ia o decizie singur?va multumes mult
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 08:57, 17 Septembrie 2014
Minorul poate fi audiat in camera de consiliu ,in secret, de la varsta de 10 ani, in cazul in care unul dintre parinti solicita schimbarea resedintei acestuia, dar instanta de tutela va fi cea care va decide ceea ce este in interesul superior al copilului. Minorul va spune doar cu cine vrea sa locuiasca si sa motiveze in felul lui acest lucru.
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2014
Raluca Iliescu, Avocat
da,copilul spune ca pleaca asa, pentru ca are prieteni de scoala aici ...acesta ar fi motivul.ma fac in patru pentru acest copil vazand ca tatal cand trebuie sa plateasca pensia alimentara nu are niciodata bani,chiar daca munceste legal.stie numai sa ,,cumpere,, copilul si sa ma santajeze.multumesc
Pare ca ati divortat in Italia si tot acolo sunteti si acum
V-ar fi util sa intrebati un avocat in Italia sa stiti la ce va puteti astepta.
nu,nu am divortat in Romania.fetita s-a nascut aici.a fost in Romania de 4 ori pana acum.nu stiu daca un avocat de aici s-ar putea ocupa de acest caz.ma ameninta ca ia fetita si pleaca cu ea in Romania ...ca e romanca...multumesc
Il puteti acuza de rapire si puteti solicita inapoierea copilului.
Si sigur gasiti un avocat in Italia pe care sa il intrebati de legea de acolo, aia va e aplicabila.

Alte discuții în legătură

Dorinta copilului de a sta la celalalt parinte ama83 ama83 Buna ziua! dupa ce am divortat de fostul sot , fetita mi-a fost incredintata mie, tatal ei vizitand-o si luand-o periodic la el , deci pot spune ca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Custodie unica solomonalexa solomonalexa Buna ziua, Am intentat proces la sfatul avocatului prin care solicit custodie unica pentru fetita mea de 3 ani si 3 luni. motivele mele sunt ca tatal ei ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere major g.corina g.corina Va expun situatia ficei mele, astept parerile dumneavoastra. va multumesc. 1. dupa 2 ani de la divort si incredintare a minorului, acum majora, vrea ca prin ... (vezi toată discuția)