avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dorinta copilului de a sta la celalalt parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dorinta copilului de a sta la celalalt parinte

Buna ziua! dupa ce am divortat de fostul sot , fetita mi-a fost incredintata mie, tatal ei vizitand-o si luand-o periodic la el , deci pot spune ca nu au fost probleme in ceea ce priveste colaborarea noastra si cresterea fetitei.....de la un timp, fostul sot ii induce fetitei ideea de a sta definitiv cu el , o atrage cu tot felul de cadouri , ii face pe plac in legatura cu ceea ce ea isi doreste...o influenteaza negativ in ceea ce priveste persoana mea , iar fetita mea si-a manifestat dorinta de a sta la el.Mentionez ca fetita are 9 ani jumate , tatal ei nu s-a implicat niciodata in vreo problema de scoala sau lectii , nu a fost la nici o sedinta , nu a pastrat nici o legatura cu profesorii. Exista posibilitatea de a-mi lua copilul? Ce trebuie sa fac sa imi pastrez copilul?
Cel mai recent răspuns: icealinutza , utilizator 07:27, 17 Noiembrie 2014
Sub influenta noului cod civil, tatal doreste stabilirea domiciliului fetitei la el? Care sunt motivele pentru care doreste acest lucru? Exista posibilitatea sa ceara in instanta stabilirea exercitarii autoritatii parintesti in comun de catre ambii parinti, adica ambii parinti devin parinti custodieni, cu stabilirea domiciliului la el. Pentru a evita aceasta situatie, puteti intr-o prima faza sa il invitati la o discutie si sa aflati de ce doreste aceasta schimbare. Este nemultumit de program? Doreste un program de relatii personale mai extins? Daca da, cat de extins, sub ce forma?
Din pacate, copiii nostril speculeaza orice le este favorabil, din punctual lor de vedere. Este normal sa isi manifeste dorinta de a sta la celalalt parinte, pentru ca merge acolo doar in vizita, I se fac toate poftele, nu este certata, ca nu este timp, etc. Trebuie sa aveti o atentie deosebita in ceea ce priveste atmosfera de acasa. [editat] Trebuie sa fie prietena dvs, sa va sfatuiti in toate. Trebuie sa simta ca este in centrul atentiei.[editat]
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator
Ati putea incepe prin a o lasa o saptamana la tata, cu teme cu tot, il informati pe tata de toate regulile pe care ar trebui sa le respecte fata ca sa isi poata desfasura activitatile (ora de sculare, ora de culcare, alimente care o agita, situatii care o fac sa se simta prost, etc).
Informati invatatoarea de schimbare si ii solicitati sa va transmita daca apar probleme.
Trimite-ti tatal la sedintele cu parintii, trimiteti tatal sa discute eventualele probleme - cam tot ce ar trebui sa faca un tata.

S-ar putea sa constatati ca nu e chiar asa de rau, iar pentru fata s-ar putea sa fie chiar bine - oricum e mai bine acum, decat peste 4-5 ani.

Ideea e ca nu e doar copilul dvs, este si copilul lui, si pana acum i-ati facut viata de parinte foarte usoara executand dvs toate atributiile parintesti, invatati-l sa si le asume, poate n-o sa ia hotararile pe care le-ati lua dvs, insa, din ce spuneti, n-o sa ia hotarari dezastruoase.
Acum ii face toate poftele si o copleseste cu daruri ca sa compenseze lipsa de implicare, implicati-l, aratati-i care sunt nevoile copile, lasati-l sa le vada si o sa o copleseasca cu atentia de care are ea nevoie (Doamne-ajuta).
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
mirebire, utilizator
Eu am incercat tot ce este omeneste posibil sa ma inteleg cu tatal ei, si chiar am reusit asta uneori, am vrut o colaborare cat mai linistita...dar el nu a facut decat sa speculeze problemele mele cu fetita si faptul ca ea are personalitatea mai puternica si nu ma prea asculta....desi el nu s-a implicat prea mult in exercitarea dreptului de parinte , doar cu criticile si atat! Este mai usor sa stai pe margine sa judeci decat sa te implici!Inteleg ca el poate oricand sa ceara custodia si asta depinde foarte mult de ceea ce isi doreste ea! Eu va multumesc pt raspunsuri , o sa ma gandesc la ce mi-ati spus si o sa incerc sa stabilesc o legatura cat mai buna cu fetita mea! Doamne ajuta!
Din ce spuneti inteleg ca tatal v-a cam subminat autoritatea, ceea ce nu e bine. Vorbiti cu fetita, dar vorbiti si cu tatal: spuneti-i ca fetita nu este subiect de lupte pentru putere si nici de manipulare si sa nu va mai submineze autoritatea in fata ei. Daca nu participa la luarea deciziei, nu are voie sa o critice. In ceea ce o priveste pe fetita, nu stiu ce inseamna personalitate puternica, sa nu o confundati cu incapatanarea. N-ar fi rau sa apelati si la ajutorul unui terapeut specializat pe relatiile parintilor cu copiii, poate va ajuta sa identificati de ce "scartaie" relatia cu fetita.
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator

Alte discuții în legătură

Ce putem face si ce variante avem? lorey lorey In urma cu 2 saptamani fosta sotie a sotului me a decedat in urma ei ramanind o fetita de 13 ani( a sotului meu ) .Noi vrem sa trecem custodia pe numele ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala Ony2k2 Ony2k2 Buna ziua, Este vorba de copilul din prima casatorie al sotului meu. Am avut mereu probleme cu mama lui dar de cand s-a nascut si fiul nostru lucrurile s-au ... (vezi toată discuția)
Mai are vreo sansa reala un parinte al carui copil este alienat? againstPAS againstPAS Care sunt sansele reale ca tatal nerezident al carui copil este alienat sa mai poata avea relatii normale, firesti parinte-copil? Inteleg ca in alte tari, daca ... (vezi toată discuția)