Bla-bla-bla si-un psiholog.
Se va face ancheta sociala si se va vedea unde sta nenea si daca are conditii. Faptul ca nu siti nu inseamna ca e rau, deci in instanta asta nu e un argument.
Luati un avocat si incercati sa faceti o trecere usoara pentru copil. Nu cheltuiti efort si bani ca sa va opuneti, nu e chiar util...
Copilul nu trebuie sa-si viziteze tatal ca ii e dor lui tata... copilul se dezvolta armonios cu ambii parinti, daca ii cunoaste, daca are relatii cu ei... daca ii vede. E spre binele ei, nu al tatalui.
Incercati sa mergeti pentru inceput cu copilul in Italia, dv. stati in alta parte, copilul macar ziua sta cu tatal; incercati sa il sunati, sa il contactati pe mail, skype, telefon, retele de socializare si chat, orice. Trimiteti-i un mail.
La 6 ani are o ordine in idei, spuneti-i fetei ce doreste tatal si rugati-o cand are ragaz sa ii scrie ea lui ce si-ar dori de la situatia intreaga; puneti alaturi ce v-ati dori si dv. si expediati scrisoarea.
Luati lucrurile incet si construiti un mediu sigur pentru relatia copilului cu tatal; spuneti-i ce ora e in Italia acum; pe la cat se insereaza; orice detaliu din viata tatalui il puteti introduce in viata dv. zilnica. O va obisnui pe copila cu ideea de tata intai... apoi va fi curioasa, il va uri, va invata sa caute ce-i bun din situatie (copiii au un fel al lor natural de a face asta: profita; profita de un cadou in plus, de un avantaj, de o zi extra libera).
Integrati tatal in decizii, de exemplu fata rvea in vacanta la bunici, stati sa vedeti daca vina tatal in tara si apoi decideti; tatal va trimite la plimbare, atunci decideti cu copilul, vazand ca tatal e nehotarat.
Si tot asa.
Un psiholog va poate ajuta sa adaptati exemplele mele de mai sus la situatia concreta iar un avocat va ajuta sa vedeti ce puteti obtine mai exact.