avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor in strainatate

Sunt divortata de un an , tatal fetei are rezidenta in italia, a deschis proces pt program de vizitare a minorei in varsta de 6 ani o luna in vacanta de vara in italia, nu doresc sub nici o forma ca fata sa paraseasca tara ce sanse are sa castige, consider ca este la o varsta frageda .
Bla-bla-bla si-un psiholog.
Se va face ancheta sociala si se va vedea unde sta nenea si daca are conditii. Faptul ca nu siti nu inseamna ca e rau, deci in instanta asta nu e un argument.
Luati un avocat si incercati sa faceti o trecere usoara pentru copil. Nu cheltuiti efort si bani ca sa va opuneti, nu e chiar util...
Copilul nu trebuie sa-si viziteze tatal ca ii e dor lui tata... copilul se dezvolta armonios cu ambii parinti, daca ii cunoaste, daca are relatii cu ei... daca ii vede. E spre binele ei, nu al tatalui.

Incercati sa mergeti pentru inceput cu copilul in Italia, dv. stati in alta parte, copilul macar ziua sta cu tatal; incercati sa il sunati, sa il contactati pe mail, skype, telefon, retele de socializare si chat, orice. Trimiteti-i un mail.
La 6 ani are o ordine in idei, spuneti-i fetei ce doreste tatal si rugati-o cand are ragaz sa ii scrie ea lui ce si-ar dori de la situatia intreaga; puneti alaturi ce v-ati dori si dv. si expediati scrisoarea.
Luati lucrurile incet si construiti un mediu sigur pentru relatia copilului cu tatal; spuneti-i ce ora e in Italia acum; pe la cat se insereaza; orice detaliu din viata tatalui il puteti introduce in viata dv. zilnica. O va obisnui pe copila cu ideea de tata intai... apoi va fi curioasa, il va uri, va invata sa caute ce-i bun din situatie (copiii au un fel al lor natural de a face asta: profita; profita de un cadou in plus, de un avantaj, de o zi extra libera).
Integrati tatal in decizii, de exemplu fata rvea in vacanta la bunici, stati sa vedeti daca vina tatal in tara si apoi decideti; tatal va trimite la plimbare, atunci decideti cu copilul, vazand ca tatal e nehotarat.
Si tot asa.
Un psiholog va poate ajuta sa adaptati exemplele mele de mai sus la situatia concreta iar un avocat va ajuta sa vedeti ce puteti obtine mai exact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relocare minor în altă țară din u e..cu mama lui. ce condiții ... Tony13 Tony13 Relocare minor în altă țară din U E..cu mama lui.Ce condiții trebuiesc îndeplinite ?Ce spune legea? Am și eu o întrebare.Eu și mama copilului nostru ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri-schimbare domiciliu copil loredanamaria loredanamaria Buna seara.problema mea este urmatoarea.cu fostul meu sot avem o fetita de 11 ani.nascuta si crescuta in Italia.fostul meu sot si-a refacut viata chiar inainte ... (vezi toată discuția)
Programul de vizita al minorului care locuieste in strainatate la parintele caruia nu ia fost incredintat spre crestere si educare HorynaGabriela HorynaGabriela ma aflu in danemarca impreuna cu fiul meu in varsta de 7 ani,acesta imi este incredintat mie spre crestere si educare.Eu sunt inregistrata iar pentru a-mi ... (vezi toată discuția)