avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... programul de vizita al minorului care locuieste in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

programul de vizita al minorului care locuieste in strainatate la parintele caruia nu ia fost incredintat spre crestere si educare

ma aflu in danemarca impreuna cu fiul meu in varsta de 7 ani,acesta imi este incredintat mie spre crestere si educare.Eu sunt inregistrata iar pentru a-mi inregistra aici fiul ca si rezident am nevoie de acordul tatalui. Am luat legatura cu tatal si imi va da acordul cu conditia ca minorul sa-si petreaca toata vacanta de vara si cea de iarna cu el. Vreau sa stiu ce se intampla in cazul in care minorul nu doreste sa isi petreaca vacantele cu tatal sau conform intelegerii dintre noi. Mentionez faptul ca tatal nu prea a avut legaturi cu minorul ,aproape deloc si nici minorul nu isi manifesta dorinta de a fi cu tatal lui. Si ce sanse am daca il dau in judecata pentru a-i schimba domiciliul minorului din Romania in Danemarca.
Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
HorynaGabriela, utilizator
Cel mai recent răspuns: HorynaGabriela , utilizator 09:55, 11 August 2012
Aveti sanse si pe cale judecatoreasca, insa si asa se va stabili un program de vizita, nu toata vacanta de vara, dar o luna tot va fi. Procesul va dura si va costa, e mult mai util sa ajungeti la intelegere.. puteti sa mai negociati in privinta programului.
Apoi, nu e rau sa incurajati relatia fireasca intre fiu si tatal lui. Pe parcurs, relatia o va lua intr-un sens sau altul.. fie tatal nu-l va mai cere ( va fi ocupat toata vacanta de vara), fie fiul ii va zice ca are ceva mult mai bun de facut decat sa-l viziteze, fie se vor intelege de minune si se vor lega.
Bineinteles ca dvs cunoasteti bine situatia, pe fostul sot, dvs sunteti in masura sa decideti daca e in interesul copilului sa petreaca timp cu tatal sau ii va dauna, astfel veti actiona in consecinta.
Am inteles, dar vreau sa stiu in cazul in care minorul nu vrea sa si viziteze tatal il pot obliga eu sa plece in vizita la tatal sau, iar aici vacanta de vara este de pe 30.06 pana pe 13.08
Nu il puteti obliga si nici nu e indicat. Ati incercat sa-l convingeti sa merga si chiar nu vrea ?Ok, veti ajunge in instanta, veti spune atunci la termen ca nu vrea si instanta va trebui sa afle ( prin ancheta psihosociala) de ce nu vrea si sa decida in consecinta
Daca fiul v-a fost incredintat dv, evident cu program de vizitare stabilit, nu inteleg de ce aveti nevoie de acordul tatalui pentru a-i stabili rezidenta (asta daca nu e vorba de incredintare ambilor parinti). Este specificat undeva in sentinta ca dv nu puteti stabili rezidenta decat cu acrodul tatalui. nu am vazut actele si nu as vrea sa ma antepronunt, in fond tatal e liber sa vina sa-l viziteze ori de cate ori vrea si poate. Nu puteti obliga minorul sa-l vada, daca nu doreste. Eventual o vizita sau cate sunt necesare in acest sens la psiholog v-ar ajuta in cazul unui proces de stabilire a rezidentei desi sincer nu vad care si unde este problema. Incercati o mediere cu tatal copilului, care nu se poate opune interesului copilului, inteleg ca nu doreste sa-l ia decat in vacanta, deci in timpul anului, daca el se opune ce se intampla...Explicati-i ce inseamna pentru un tata sa creasca singur un copil si cred ca va reveni la sentimente mai normale.
minorul imi este incredintat mie ca si mama spre crestere si educare si sentinta este definitiva si irevocabila. tatal are un program de vizita pe care cat timp fiul meu a fost in tara nu l-a respectat,il vedea de 2 3 ori pe an nici macar nu ii da telefon de ziua lui de nastere. Cand am ajuns aici in Danemarca,autoritatile de aici vazand k tatal are un program de vizita mi au cerut acordul tatalui sau o alta hotarere judecatoreasca prin care mi se permite schimbare domiciliului minorului. Aici vacanta de vara dureaza o luna si doua saptamani iar el vrea toata vacanta de vara si cele doua saptamani de vacanta din iarna cea de sarbatori si cea din luna februarie. Am avut o discutie cu el dar nu am ajuns la nici o intelegere mi-a spus ca daca vreau sa-mi de-a acordul scris trebuie sa fie ca el.Vis a vis de schimbarea resedintei minorului nu este absolutnimic specificat in sentinta. Legile UE imi permit mie ca si parinte tutore sa-i schimb domiciliul minorului fara acordul tatalui?
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
HorynaGabriela, utilizator

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru minor, mama rezidenta inue, tatal locuieste in asia 9 luni sephora2013 sephora2013 doresc sa aflu parea dv in ceea ce priveste programul de vizita al fiului meu care mi-a fost incredintat,,in ceea ce priveste programul de vizita ,copilul a ... (vezi toată discuția)
Drepturile minorului claugeorgy claugeorgy buna ziua as dori sa ma ajute si pe mn cineva cu o nelamurire. eu sunt divortata am un copil de 13 ani tatal e obligat la pensie de intretinere si avem si un ... (vezi toată discuția)
Plata intretineri daca minorul locuieste pe perioada vacantei de vara cu cel care plateste susca lenuta susca lenuta asadar , situatia mea este aceasta... daca eu ìi platesc intretinerea,dar peste 2 saptamani si pe toata perioada de vara pina la inceperea noului an ... (vezi toată discuția)