avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... programul de vizita al minorului care locuieste in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

programul de vizita al minorului care locuieste in strainatate la parintele caruia nu ia fost incredintat spre crestere si educare

ma aflu in danemarca impreuna cu fiul meu in varsta de 7 ani,acesta imi este incredintat mie spre crestere si educare.Eu sunt inregistrata iar pentru a-mi inregistra aici fiul ca si rezident am nevoie de acordul tatalui. Am luat legatura cu tatal si imi va da acordul cu conditia ca minorul sa-si petreaca toata vacanta de vara si cea de iarna cu el. Vreau sa stiu ce se intampla in cazul in care minorul nu doreste sa isi petreaca vacantele cu tatal sau conform intelegerii dintre noi. Mentionez faptul ca tatal nu prea a avut legaturi cu minorul ,aproape deloc si nici minorul nu isi manifesta dorinta de a fi cu tatal lui. Si ce sanse am daca il dau in judecata pentru a-i schimba domiciliul minorului din Romania in Danemarca.
Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
HorynaGabriela, utilizator
Cel mai recent răspuns: HorynaGabriela , utilizator 09:55, 11 August 2012
acum un an cand am plecat din tara am plecat singura fara copil,fiul meu a stat cu mama mea in tara,de aceea am intrebat daca cumva imi dauneaza intr-un eventual proces. Am luat legatura din nou cu tatal si nu am putut sa ajungem la o intelegere,l-am rugat sa facem in asa fel incat in timpul vacantelor sa fie si cu mine si cu el in special vacanta de vara care e cea mai mare,dar am primit un raspuns negativ,el vrea toata vacanta de vara si cele doua vacante de iarna. Va mai pot spune ca nu si-a petrecut alaturi de el nici o vacanta sau nici macar un weekend,pensia alimentara o depune pe card cand isi aduce aminte. Pe seama faptului k nu vireaza la timp pensia alimentara l-am reclamat la politie. Prin discutiile purtate cu tatal,acesta ca sa-mi de-a acordul mi-a cerut in mod expres sa-i fac dovada venitului meu lunar,a contractului de munca si situatia locativa.
inteleg ca va pierdeti timpul incercand o intelegere. este evident ca nu vrea decat sa va sicaneze si nu o sa ajungeti la niciun acord. ce legatura are rezidenta cu venitul dv. exista o sentinta clara de incredintare a minorului, tatal este tata ointr-adevar cu drepturile lui, dar nu inseamna ca este mai presus de sentinta data si el trebuie sa se supune legii. incepeti o actiune judecatoreasca prin care el sa va dea acordul pentru rezidenta si asta doar pentru ca legea din Danemarca o cere nu pentru ca ar depinde de el. daca ati fi in alta tara din UE nici nu s-ar pune problema deci, luati-va avocat si cautati sa aveti toate capetele de cerere bine facute in asa fel incat sa nu mai aiba posibilitate de santaj.
Teoretic, il intereseaza sa stie unde va locui copilului lui, daca aveti un loc stabil de munca si daca aveti posibilitatea de a-l intretine, pe scurt, in ce conditii creste minorul. Practic, naiba stie de ce vrea sa stie lucrurile astea.. poate se gandeste la o actiune in instanta , sa ceara ca domiciliul copilului sa fie stabilit la el, iar autoritatea parinteasca sa fie comuna .
Oricum , se pare ca nu ajungeti la intelegere ( cum isi imagineaza ca acest copil isi va petrece toate vacantele cu el ?) si timpul trece, va apropiati de scoala.. ar trebui sa demarati dvs o actiune.
pe de alta parte interesati-va cum este cu inscrierea copilului la scoala, pentru ca in nici o tara nu este oprit accesul la educatie cu sau fara rezidenta. nu stiu care sunt legile in Danemarca, dar nu cred ca sunt diferite de cele din alte tari europene. deci faceti toate demersurile necesare pentruca daca minorul nu va merge la scoala acesta este un subiect de discutie contra dv. problema copiiilor este f bine pusa in toate tarile europene, deci faptul ca nu are rezidenta stabilita, nu poate constitui un impediment pentru scoala. in opinia mea incepeti o actiune judecatoreasca, faceti dovada acestui lucru, prezentati-va cu toate documentele necesare la scoala si .. mergeti inainte.. chiar daca nu va avea pe moment medic de familie, va avea carnetul international de sanatate, care oricum este obligatoriu deci nu va fi lipsit de ingrijire medicala....dar timpul trece asa ca...inca o data succes si luati-va un avocat pentru ca nu veti putea gestiona de la distanta de una singura un proces.
va multumesc pentru sfaturile pe care m-i le-ati dat si pentru faptul ca nu am ramas nelamurita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru minor, mama rezidenta inue, tatal locuieste in asia 9 luni sephora2013 sephora2013 doresc sa aflu parea dv in ceea ce priveste programul de vizita al fiului meu care mi-a fost incredintat,,in ceea ce priveste programul de vizita ,copilul a ... (vezi toată discuția)
Drepturile minorului claugeorgy claugeorgy buna ziua as dori sa ma ajute si pe mn cineva cu o nelamurire. eu sunt divortata am un copil de 13 ani tatal e obligat la pensie de intretinere si avem si un ... (vezi toată discuția)
Plata intretineri daca minorul locuieste pe perioada vacantei de vara cu cel care plateste susca lenuta susca lenuta asadar , situatia mea este aceasta... daca eu ìi platesc intretinerea,dar peste 2 saptamani si pe toata perioada de vara pina la inceperea noului an ... (vezi toată discuția)