avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita pentru minor, mama rezidenta inUE, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita pentru minor, mama rezidenta inUE, tatal locuieste in Asia 9 luni

doresc sa aflu parea dv in ceea ce priveste programul de vizita al fiului meu care mi-a fost incredintat,,in ceea ce priveste programul de vizita ,copilul a fost audiat prin comisie rogatorie si acesta si-a exprimat descordul sau sa petreaca vacantele in Romania are 14ani ultima sentinta a hotarat ca programul de vizita sa se realizeze la domiciliul copilului ;acum suntem insa in recurs pt ca partea adversa nu accepta si incearca sa inalce dorinta copilul ,in ciuda faptului ca nu locuieste in Ro decat 15 zile la fiecare 2 luni doreste ca copilul sa petreaca o luna in romanoia vara si 2 saptamini iarna
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:34, 3 Decembrie 2013
tatal este in Romania in acele saptamani?
nu totdeauna
costul cu drumul cine l-ar plati, s-a oferit ? si daca tatal nu vine atunci in Romania, copilul ce face, de ce vine ?
depinde ce se afla la dosar , nu mi-as da cu parerea despre sansele lui de castig.

Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
v-ati judecat in Romania ? de ce ? conform Regulamentului UE 2201/2003 instanta competenta este cea de la domiciliul minorului, care inteleg ca nu este in Romania. desigur nu cunsc datele dosarului...
Nici eu nu inteleg de ce in Romania judecata... si nu sunt sanse sa obtina plimbarea minorului pe drumuri pentru ca sa fie el vizitat.
Sigur, il poate lua pe minor si pleca cu el, asta e altceva, dar e mai greu sa astepte ca minorul sa vina la el. Nu e nici moral si nici normal.
Pe de alta parte, poate i-ar face bine copilului sa-l mai vada, sa mai petrecaca timp cu tatal sau, asa incta poate jungeti la o intelegere privind o perioada la mica intelegere, in functie de programul copilului de scoala si vacante, de examene etc.

Alte discuții în legătură

Programul de vizita al minorului care locuieste in strainatate la parintele caruia nu ia fost incredintat spre crestere si educare HorynaGabriela HorynaGabriela ma aflu in danemarca impreuna cu fiul meu in varsta de 7 ani,acesta imi este incredintat mie spre crestere si educare.Eu sunt inregistrata iar pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
custodia comuna la distanta sephora2013 sephora2013 in 2004,in urma divortului mi-a fost incredintat fiul meu pt crestere si educare ,tatal copilului lucreaza din 2002 in strainatate in tari care nu sunt in ... (vezi toată discuția)
Program de vizita Petronela2621 Petronela2621 Situația sta asa Dacă a cerut program de vizita , nu a fost niciodată sa vada minorul de cand avea 12 luni .(acum minorul are 11 ani ).Vrem să ieșim din ... (vezi toată discuția)