avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita pentru minor, mama rezidenta inUE, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita pentru minor, mama rezidenta inUE, tatal locuieste in Asia 9 luni

doresc sa aflu parea dv in ceea ce priveste programul de vizita al fiului meu care mi-a fost incredintat,,in ceea ce priveste programul de vizita ,copilul a fost audiat prin comisie rogatorie si acesta si-a exprimat descordul sau sa petreaca vacantele in Romania are 14ani ultima sentinta a hotarat ca programul de vizita sa se realizeze la domiciliul copilului ;acum suntem insa in recurs pt ca partea adversa nu accepta si incearca sa inalce dorinta copilul ,in ciuda faptului ca nu locuieste in Ro decat 15 zile la fiecare 2 luni doreste ca copilul sa petreaca o luna in romanoia vara si 2 saptamini iarna
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:34, 3 Decembrie 2013
Doamna, nu trebuie sa intrati in panica.
Nu stiu care sunt legile in tara unde traiţi, dar aici, in Romania, daca copilul refuza sa plece in programul de vizita cu parintele nerezident, chiar cu executorul, nimeni nu are voie sa se atinga de copil, executorul poate intocmi doar un proces verbal.
Apoi, nu vad cum poate un executor din Romania sa actioneze pe teritoriu strain, dar nici cum poate actiona un executor din tara unde traiti in baza unei hotarari judecatoresti din Romania.
Alt argument ar fi ca programa scolara din tara unde trăiti difera de programa romaneasca, e posibil ca luna de vacanta de vara sa fie toata vacanta din tara adoptiva; apoi, poate copilul este angrenat in activitati extracuriculare:sport, arta, ar putea avea chiar turnee in acea perioada, interesul copilului este sa participe la acele activitati.
Tatal minorului a obtinut satisfactia unei hotarari judecatoresti, dar restul depinde de copil.
Sau poate copilul va merge cu tatal pentru 15 zile in Romania, se va simti bine si apoi va reveni acasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de vizita al minorului care locuieste in strainatate la parintele caruia nu ia fost incredintat spre crestere si educare HorynaGabriela HorynaGabriela ma aflu in danemarca impreuna cu fiul meu in varsta de 7 ani,acesta imi este incredintat mie spre crestere si educare.Eu sunt inregistrata iar pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
custodia comuna la distanta sephora2013 sephora2013 in 2004,in urma divortului mi-a fost incredintat fiul meu pt crestere si educare ,tatal copilului lucreaza din 2002 in strainatate in tari care nu sunt in ... (vezi toată discuția)
Program de vizita Petronela2621 Petronela2621 Situația sta asa Dacă a cerut program de vizita , nu a fost niciodată sa vada minorul de cand avea 12 luni .(acum minorul are 11 ani ).Vrem să ieșim din ... (vezi toată discuția)