avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita pentru minor, mama rezidenta inUE, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita pentru minor, mama rezidenta inUE, tatal locuieste in Asia 9 luni

doresc sa aflu parea dv in ceea ce priveste programul de vizita al fiului meu care mi-a fost incredintat,,in ceea ce priveste programul de vizita ,copilul a fost audiat prin comisie rogatorie si acesta si-a exprimat descordul sau sa petreaca vacantele in Romania are 14ani ultima sentinta a hotarat ca programul de vizita sa se realizeze la domiciliul copilului ;acum suntem insa in recurs pt ca partea adversa nu accepta si incearca sa inalce dorinta copilul ,in ciuda faptului ca nu locuieste in Ro decat 15 zile la fiecare 2 luni doreste ca copilul sa petreaca o luna in romanoia vara si 2 saptamini iarna
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:34, 3 Decembrie 2013
buna seara ,nu m-am asteptat sa am atatea opinii,va multumesc tuturor,ne-am judecat in Romania pentru ca am fost convocata la ultima adresa ,eu nu aveam inca adresa schimbata pe pasaport asa incat a trebut sa reactionez ,repede ,totul a inceput cu custodia comuna din noul cod,lucrurile sunt mai complicate ,dar rezum ,tatal copilului castiga mult in strainatate ,lucreaz acolo din 2000,am divortat in 2004 ,de atunci nu plateste pensia de intretinere ,si ca un mic detaliu ,e casatorit in momentul de fata cu o judecatoare de la curtea de apel,ne-a dat in judecata ca sa obtina custodia comuna si drepul la vizita ,el are un program de lucru 15 zile in Romani 2 luni in ASIA ,adica sta 3 luni in Romania,custodia comuna a obtinut-o cum v-ati imaginat ,dar nu si programul de vizita ,,am obtinut vizita la domiciliul copilului adica in tara in care locuim,iarcopilul si-a exprimat dorinta ,prin comisie rogatorie in fata unui judector de familie cum se pocedeaza in tara unde locuiesc;acum suntem in recurs la curtea de apel ,si astept sa vad ce se mai intampla in Romania;eu sunt de acord sa isi vada tatal ,dar nu vreau ca copilul meu sa fie obligat sa se plimbe pe drum cand i se impune !
Nu e aceeasi curte de apel, nu ?
nu nu este aceeasi curte de apel
Cum adica a obtinut custodia comuna cum ne-am imaginat? Atunci e ok, caci mi-am imaginat ca a obtinut-o legal. Avea sanse imense in acest sens, nu am citit nimic impotriva obtinerii unei astfel de solutii in expunerea dv.
Totusi, consider ca nu era competenta instanta romana, insa dpeinde ce foprme legale aveati dv. si copilul la acel moment. Acum e tardiv, insa nu e tardiv sa ii cereti pensie si sa discutati necompetenta teritoriala.
aveam aceeasi situatie eu sunt rezidenta in Ue sunt casatorita aici cu un cetatean din tara respectiva ,copilul mi-a fost incredintat in 2004 prin decizie unica definitiva si irevocabila,dar nu am stiut acest mic mare amanunt ca procesul trebuia stramutat ,ne judecam din 2011,si am vazut multe si in toate culorile

Alte discuții în legătură

Programul de vizita al minorului care locuieste in strainatate la parintele caruia nu ia fost incredintat spre crestere si educare HorynaGabriela HorynaGabriela ma aflu in danemarca impreuna cu fiul meu in varsta de 7 ani,acesta imi este incredintat mie spre crestere si educare.Eu sunt inregistrata iar pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
custodia comuna la distanta sephora2013 sephora2013 in 2004,in urma divortului mi-a fost incredintat fiul meu pt crestere si educare ,tatal copilului lucreaza din 2002 in strainatate in tari care nu sunt in ... (vezi toată discuția)
Program de vizita Petronela2621 Petronela2621 Situația sta asa Dacă a cerut program de vizita , nu a fost niciodată sa vada minorul de cand avea 12 luni .(acum minorul are 11 ani ).Vrem să ieșim din ... (vezi toată discuția)