avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia comuna la distanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia comuna la distanta

in 2004,in urma divortului mi-a fost incredintat fiul meu pt crestere si educare ,tatal copilului lucreaza din 2002 in strainatate in tari care nu sunt in UE si plecarea lui a fost unul din motivele de divort ,in 2008 eu si fiul meu ne- am plecat stabilit in strainatate ,in prezent el are 14 ani; in dec 2012 am fost chemata in proces pt custodie comuna ,ma intreb insa cum poate fi aplicata stiind ca tatal copilui nu locuieste in Ro decat cateva luni pe an ,cand e in strainatate este intr-o tara din Asia,iar eu si copilul suntem la 10000km?
Cel mai recent răspuns: sephora2013 , utilizator 16:38, 24 Ianuarie 2013
Aveti o hotarare judecatoreasca in acest sens?
Dvs. aveti rezidenta in tara in care v-ati stabilit si copilul studiaza acolo?
Daca raspunsul este DA, este putin probabil ca acum sa hotarasca un judecator autoritate parinteasca comuna, din motivele descrise de dvs.
sunt rezidenta in tara respectiva,nationalitatea e in curs si copilul e integrat perfect ,dar in RO nu conteaza ,asteptam ca fiul meu sa aiba 16 ani ,varsta la care poate cere singur nationalitatea fara acordul parintilor
Nu am pregatire juridica, in schimb am ceva experienta in litigiile de acest gen. Desi am convingerea ca, din cele aratate de dvs., nu se va stabili autoritatea parinteasca comuna, imi permit sa va dau un sfat:

-In aceasta faza a procesului(deci pana a primi o hotarare definitiva), sa-i innoiti pasaportul baiatului, chiar daca nu i-a expirat inca.(Il declarati pierdut)
Nu se stie cand are nevoie sa iasa din spatiul comunitar si are nevoie de pasaport.

Autoritatea parinteasca comuna este aceeasi treaba ca incredintarea dinainte de actualul Cod Civil, cu un supliment extrem de sicanator: minorul nu poate iesi peste granita decat cu acordul ambilor parinti. Chiar daca are Carte de identitate, copilul fiind minor, are nevoie de acea procura. Cu hotararea dvs. veche si cu pasaportul, piedica este inlaturata.
In privinta scolii urmate de copil, nu vad cum sa-si dea el cu parerea, banuiesc ca nici tara de rezidenta n-o cunoaste, nici limba.

multumesc de sfat , dar pot sa va spun ca deja s-a dat o hotarare pt custodia comuna in ciuda faptului ca nu este aplicabila ,in momentul de fata suntem in apel ,dar nu ne facem mari sperante ,pt ca in plus sotia actuala a tatalui copilului e judecator la curtea de apel;va spun pe scurt ca in ro nu se judeca pe dreptate ...
Ciudat.
Atunci faceti repede un nou pasaport copilului, cat mai dureaza apelul.
Cred ca puteti cere stramutarea cauzei la alt tribunl, tocmai pe motivul locului de munca a sotiei partii adverse.
Poate va indruma un avocat.

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru minor, mama rezidenta inue, tatal locuieste in asia 9 luni sephora2013 sephora2013 doresc sa aflu parea dv in ceea ce priveste programul de vizita al fiului meu care mi-a fost incredintat,,in ceea ce priveste programul de vizita ,copilul a ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Reinnoire pasaport copil minor fara acordul celuilalt parinte eagle_free eagle_free buna ziua, As dori si eu o lamurire. Un cuplu de cetateni romani este divortat in spania, iar copilului minor de 9 ani ii expira pasaportul peste cateva ... (vezi toată discuția)