avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia comuna la distanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia comuna la distanta

in 2004,in urma divortului mi-a fost incredintat fiul meu pt crestere si educare ,tatal copilului lucreaza din 2002 in strainatate in tari care nu sunt in UE si plecarea lui a fost unul din motivele de divort ,in 2008 eu si fiul meu ne- am plecat stabilit in strainatate ,in prezent el are 14 ani; in dec 2012 am fost chemata in proces pt custodie comuna ,ma intreb insa cum poate fi aplicata stiind ca tatal copilui nu locuieste in Ro decat cateva luni pe an ,cand e in strainatate este intr-o tara din Asia,iar eu si copilul suntem la 10000km?
Cel mai recent răspuns: sephora2013 , utilizator 16:38, 24 Ianuarie 2013
Totusi, nu pricep ce vrea acest domn? Ce castiga el din autoritatea parinteasca comuna? Pensie alimentara tot trebuie sa plateasca, program de vizita a avut si inainte, va avea si acum, insa la varsta lui, copilul hotareste daca vrea sau nu sa relationeze cu tatal;
In spatiul comunitar, (mai putin Romania) puteti circula in continuare nestingheriti, iar scolile din tara de rezidenta nu cred sa ceara acordui tatalui pentru inscriere.
Deci?
da este o idee de a stramuta porcesul poate in tara unde locuim ,unde este domiciliul copiluli si al meu pt ca in momentul de fat eu sunt considerata ca roman cu domiciliul in strainatate ,si normal ar fi ca si copilul meu sa nu aiba probleme sa plece in tara unde are domicilul si sa aiba libertatea sa-si vizitezez bunici in ro ,dar cum legea romana vrea ca sa libertatea sa fie ingradita si da drepturi unei persoane care a ales sa muncesca in strainante sa cotroleze viata unui copil pe care de la inceput a ales sa-l vada numai cand vrea vom alege sa nu mai venim in ro pana cand copilul nu implineste 18 ani!
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2013
sephora2013, utilizator
este foarte clar ca tatal copilului nu vrea tot cei mai bine pt copil ,custodia comuna ii permite sa se razbune in sfarsit ,si legea romana il ajuta cu succes ;mai adaug ca nu ii plateste pensie alimentara ,si ca a afirmat acest lucru in instanta ,e consemnat in deciazia data ,dar asta nu a impiedicat judecatorul sa ii dea dreptate !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru minor, mama rezidenta inue, tatal locuieste in asia 9 luni sephora2013 sephora2013 doresc sa aflu parea dv in ceea ce priveste programul de vizita al fiului meu care mi-a fost incredintat,,in ceea ce priveste programul de vizita ,copilul a ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Reinnoire pasaport copil minor fara acordul celuilalt parinte eagle_free eagle_free buna ziua, As dori si eu o lamurire. Un cuplu de cetateni romani este divortat in spania, iar copilului minor de 9 ani ii expira pasaportul peste cateva ... (vezi toată discuția)