avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... programul de vizita al minorului care locuieste in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

programul de vizita al minorului care locuieste in strainatate la parintele caruia nu ia fost incredintat spre crestere si educare

ma aflu in danemarca impreuna cu fiul meu in varsta de 7 ani,acesta imi este incredintat mie spre crestere si educare.Eu sunt inregistrata iar pentru a-mi inregistra aici fiul ca si rezident am nevoie de acordul tatalui. Am luat legatura cu tatal si imi va da acordul cu conditia ca minorul sa-si petreaca toata vacanta de vara si cea de iarna cu el. Vreau sa stiu ce se intampla in cazul in care minorul nu doreste sa isi petreaca vacantele cu tatal sau conform intelegerii dintre noi. Mentionez faptul ca tatal nu prea a avut legaturi cu minorul ,aproape deloc si nici minorul nu isi manifesta dorinta de a fi cu tatal lui. Si ce sanse am daca il dau in judecata pentru a-i schimba domiciliul minorului din Romania in Danemarca.
Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
HorynaGabriela, utilizator
Cel mai recent răspuns: HorynaGabriela , utilizator 09:55, 11 August 2012
Daca minorul nu va dori tatal va declansa executarea silita.
Cum tatii nu prea insista e posibil sa renunte repede.

In caz de proces avocatul o sa va coste destui bani.
Cel mai bine e sa va intelegeti.
mi-a spus ca daca vreau sa-mi de-a acordul scris trebuie sa fie ca el



E, nu e asa. Hotararea instantei suplineste acest acord pe care tatal din rea- credinta, nu-l da.
Solicitati si cheltuieli de judecata, ca veti avea.
Daca vacanta de vara are la dvs 6 saptamani, tatal nu va primi program de vizita decat maxim 3.
Daca ii va stabili instanta ca el sa plateasca si cheltuiala cu drumul ( sau jumatate din ea) se va razgandi

Daca vi se cere acordul tatalui ( sau o hot) de autoritatile statului unde va aflati, nu aveti cum sa treceti peste acest aspect, nu veti rezolva, indiferent ce ar scrie in hotararea pe care o aveti ( chiar daca tata nu avea un program stabilit, sunt tari ale UE care cer acordul tatalui).

Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
gi-jane2, moderator
din pacate, daca Danemarca prin lege prevede expres acordul tatalui nu aveti ce face. Incercati un acord in acest sens. Consultati un avocat si puneti f clar cine plateste chletuielile de deplasare (dupa 2 bilete avion o sa-i treaca acest avant), plus trebuie sa faca dovada ca minorul va avea conditii de petrecere a vacantie in mod corespunzator (negociati cu atentie fiecare punct ). trebuie sa prezinte un program de vacanta pentru un minor adevcat (nu prea cred ca va reusi in fond si munceste, nu). Apoi trebuie sa faca dovada cine va sta cu minorul cand el este la serviciu si daca persoana respectiva este in gradul fizic si psihic s-o faca. Daca vrea sicane, care se rasfrang asupra propriului copil, atunci ele se pot face. Preventiv inceperi o actiune judecatoreasca si o sa-i scada entuziasmul (dorinta de sicanare). oricum consultati un avocat (mediator) si incercati sa ajungeti la un acord. va doresc mult succes.
aproape un an de zile cat am stat in danemarca minorul a stat cu bunica, respectiv mama mea ,intr-un eventual proces pentru stabilirea resedintei minorului cat de mult va cantari acest lucru in favoarea tatalui? Mentionez ca in tot acest timp tatal nu a sunat si nu s-a interesat de situatia minorului.
inteleg ca dv locuiti cu mama dv si cu copilul si lucrati? nu este nimic rau in acest lucru si, in opinia mea nu poate dauna in cazul unui eventual proces. faptul ca se ocupa bunica de nepot atat timp cat sunteti la lucru nu poate influenta cu nimic un proces si in niciun caz pretentiile exagerate cu privire la vacante, care oricum au fost deja fixate de instanta, deci atrageti-i atentia ca ceea ce incearca se numeste clar...santaj....oricum pregatiti-va la nevoie sa incepeti un proces in care tatal sa fie obligat de instanta sa respecte sentinta deja data si mai ales sa nu incerce sa impieteze asupra bunei dezvoltari psihice si fizice a copilului (cateva sedinte la un psiholog cu copilul n-ar strica). In fond daca vrea atat de mult, sa vina in Danemarca si sa inceapa o apropiere de minor si apoi sa ceara vacante "prelungite". Credeti ca o va face? Nu cred.. Sunt sicane de genul "ce-as putea sa mai fac ca sa -i fac viata grea fostei sotii" fara sa se gandeasca la impactul asupra copilului. Un copil de 7 ani deja nu intelege un divort, dar sa se vada "plimbat" cu lunile dintr-o tara in alta mi se pare iresponsabil. Ii inteleg dreptul de parinte, la vizite si vacante, dar nu santajand. incepeti o actiune judecatoreasca in care explicati situatia si prin sentinta tatal sa fie obligat sa dea acordul pentru rezidenta. succes.

Alte discuții în legătură

Program de vizita pentru minor, mama rezidenta inue, tatal locuieste in asia 9 luni sephora2013 sephora2013 doresc sa aflu parea dv in ceea ce priveste programul de vizita al fiului meu care mi-a fost incredintat,,in ceea ce priveste programul de vizita ,copilul a ... (vezi toată discuția)
Drepturile minorului claugeorgy claugeorgy buna ziua as dori sa ma ajute si pe mn cineva cu o nelamurire. eu sunt divortata am un copil de 13 ani tatal e obligat la pensie de intretinere si avem si un ... (vezi toată discuția)
Plata intretineri daca minorul locuieste pe perioada vacantei de vara cu cel care plateste susca lenuta susca lenuta asadar , situatia mea este aceasta... daca eu ìi platesc intretinerea,dar peste 2 saptamani si pe toata perioada de vara pina la inceperea noului an ... (vezi toată discuția)