avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal

Buna ziua. In momentul de fata sunt in concediu de crestere copil(de 2 ani), concediu care mi se termina pe 19 septembrie 2011.
In acelasi timp sunt insarcinata(fix pe data de 19 septembrie cand ies din CC1 fac 28 saptamani adica 7 luni de sarcina).
Al doilea bebe va veni pe lume cam pe 13 decembrie. Mentionez ca inainte de CC1 am fost 3 luni in somaj si inainte de somaj am peste 7 ani de lucru in campul muncii.
Vreau sa-mi spuneti va rog daca pot intra la terminarea CC1 pe 19 septembrie in concediu prenatal(cel de 42 de zile). Si daca da ce acte trebuie sa depun si unde.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 15:21, 20 August 2011
1. Cu cateva zile inainte de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. La data prezentarii la locul de munca puteti prezenta si certificatul medical pentru concediul de maternitate (cele 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) eliberat de medic.
3. Certificatele pentru concediul de maternitate vor fi calculate si platite de angajator.
4. Apoi, dupa nastere, cand veti dori sa intrati in CCC2 procedati la fel cum ati procedat si cand ati intrat in CCC1.
Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului dar mai am o problema. Angajatorul a desfiintat activitatea firmei la care lucram si inainte de a intra in CC1 am intrat 3 luni in somaj. Deci eu nu mai am cum sa ma intorc la locul de munca. Va rog sa-mi spuneti ce acte imi sunt necesare, de unde trebuie sa le iau si unde trebuie sa le depun. Va multumesc.
1. In acest caz nu mai aveti de a face cu fostul angajator daca v-a incetat CIM si ati intrat in somaj.
2. Daca ati intrat in CCC1 in timp ce erati in somaj indemnizat atunci perioada de somaj a fost suspendata si se va relua, de unde a ramas, dupa terminarea CCC1.
3. Mergeti la Agentia de Somaj, faceti cerere de reluare a indemnizatiei de somaj si in acelasi timp duceti certificatul medical pentru concediul de maternitate.
4. Apoi cand doriti sa intrati in CCC2 faceti cerere catre Agentia de Somaj iar actele le duceti la Primarie (ca la CCC1).
5. Concediul de maternitate si CCC2 vor suspenda iar perioada de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa expirarea acestor concedii.
@tudor valeriu,

"3. Mergeti la Agentia de Somaj, faceti cerere de reluare a indemnizatiei de somaj si in acelasi timp duceti certificatul medical pentru concediul de maternitate."


Nu este nevoie sa faca o cerere de reluare a indemnizatiei de somaj,ci trebuie sa prezinte la ALOFM doar certificatul medical cod08 ,in baza caruia se va produce prelungirea suspendarii perioadei de somaj .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pt ingrijirea copilului iuliana2016 iuliana2016 Buna ziua, sunt in concediu pentru ingrijirea copilului nr.1 care va expira in 16.06.2016 (copilul facand 2 ani) ultima luna isi va lua tatal concediu,in ... (vezi toată discuția)
Firma intra in faliment inainte de terminarea ccc1, vine al 2 lea copil inainte de terminarea ccc1 AlexandruIonescu AlexandruIonescu Buna ziua, Sotia se afla in CCC1 si este foarte posibil ca al 2 lea copilas sa vina pe drum inainte de terminarea CCC1. primul copil este nascut pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic pal erzsebet pal erzsebet In legatura cu Legea prenatal sau postnanal: Daca o mama e la cresterea copilului pina la varsta de 2 ani,care ... (vezi toată discuția)