avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Firma intra in faliment inainte de terminarea CCC1, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Firma intra in faliment inainte de terminarea CCC1, vine al 2 lea copil inainte de terminarea CCC1

Buna ziua,
Sotia se afla in CCC1 si este foarte posibil ca al 2 lea copilas sa vina pe drum inainte de terminarea CCC1. primul copil este nascut pe 02.nov.2013, daca al 2 lea copil se naste intre lunile septembrie - octombrie 2015, care este procedura pentru intrarea in CCC2 daca firma este in faliment? (inca nu stiu data intrarii in faliment)
Dar daca al 2 lea copilas vine dupa data terminarii CCC1? respectiv 02.nov.2015?
Mentionez ca pentru CCC1 am avut domiciliul in Constanta, copilul nascandu-se acolo, firma avand sediu tot in Constanta iar in timpul postnatalului ne-am schimbat domiciliul in Botosani, avand in vedere aceasta, se poate face transfer catre alt angajator? Sau dupa ce se termina CC1 se va face angajare temporara in botosani? Cum va fi situatia cu pre si post natal? respectiv 126 zile daca se va naste in apropierea datei de nastere a primului copil? Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
AlexandruIonescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlexandruIonescu , utilizator 16:45, 26 Ianuarie 2015
1. Daca firma intra in faliment mama copilului va fi concediata si trebuie sa se inregistreze imediat la Agentia de Somaj (chiar daca se afla in CCC).

2. Daca al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 face o cerere catre Agentia de Somaj prin car solicita prelungirea suspendarii indemnziatiei de somaj pentru a intra in CCC2.

3. - Daca al doilea colil se va naste dupa ce se termina CCC1 atunci intra in somaj si va beneficia de concediu de maternitate si apoi de CCC2.
- Certificatele medicale le duce la Agentia de Somaj care le plateste iar cererea pentru CCC2 o face catre Agentia d Somaj.
Multumim frumos de tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura de intrare in ccc2 daca firma a intrat in faliment? AlexandruIonescu AlexandruIonescu Buna ziua, Sotia a intrat in CCC1 in data de 14 dec.2013 (avand in vedere cele 42 zile dupa nastere) primul copil implineste varsta de 2 ani pe 2 noembrie ... (vezi toată discuția)
Nastere al doilea copil in timpul cic pentru primul copil habar habar Buna ziua Am urmatoarea situatie. In momentul de fata eu ma aflu in concediu ingrijire copil si primesc indemnizatie. Sotia nu lucrase suficient ca sa ... (vezi toată discuția)
Informatii ccc1 suprapus cu ccc2 cutza4 cutza4 Bunza ziua,as dori sa ma lamuriti intr-o situatie.Acum sunt in CCC,copilul urmand sa faca 2 ani in 29.12.2016.Am aflat ca sunt insarcinata si al doilea copil ... (vezi toată discuția)