Buna ziua,
Sotia se afla in CCC1 si este foarte posibil ca al 2 lea copilas sa vina pe drum inainte de terminarea CCC1. primul copil este nascut pe 02.nov.2013, daca al 2 lea copil se naste intre lunile septembrie - octombrie 2015, care este procedura pentru intrarea in CCC2 daca firma este in faliment? (inca nu stiu data intrarii in faliment)
Dar daca al 2 lea copilas vine dupa data terminarii CCC1? respectiv 02.nov.2015?
Mentionez ca pentru CCC1 am avut domiciliul in Constanta, copilul nascandu-se acolo, firma avand sediu tot in Constanta iar in timpul postnatalului ne-am schimbat domiciliul in Botosani, avand in vedere aceasta, se poate face transfer catre alt angajator? Sau dupa ce se termina CC1 se va face angajare temporara in botosani? Cum va fi situatia cu pre si post natal? respectiv 126 zile daca se va naste in apropierea datei de nastere a primului copil? Multumesc frumos!
1. Daca firma intra in faliment mama copilului va fi concediata si trebuie sa se inregistreze imediat la Agentia de Somaj (chiar daca se afla in CCC).
2. Daca al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 face o cerere catre Agentia de Somaj prin car solicita prelungirea suspendarii indemnziatiei de somaj pentru a intra in CCC2.
3. - Daca al doilea colil se va naste dupa ce se termina CCC1 atunci intra in somaj si va beneficia de concediu de maternitate si apoi de CCC2.
- Certificatele medicale le duce la Agentia de Somaj care le plateste iar cererea pentru CCC2 o face catre Agentia d Somaj.