avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nastere al doilea copil in timpul CIC pentru primul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nastere al doilea copil in timpul CIC pentru primul copil

Buna ziua

Am urmatoarea situatie. In momentul de fata eu ma aflu in concediu ingrijire copil si primesc indemnizatie. Sotia nu lucrase suficient ca sa poata aplica pentru indemnizatie asa ca am aplicat eu. Din ce am calculat eu ultima zi a concediulului ar fi 13.02.2020 iar daca as opta pentru stimulent de insertie data cand ar trebui sa ma intorc la servici ar fi 12.01.2020. Intre timp sotia a ramas insarcinata cu al doilea copilas iar data prezumata a nasterii este 19.11.2019. Cum ar trebui sa procedez si ce se va intampla cu perioada cuprinsa intre nasterea celui de al doilea copilas si perioada cand ar trebui sa ma intorc eu la servici. O sa mai primesc indemnizatia pentru primul copilas sau se va calcula indemnizatia doar pentru cel de-al doilea ?
Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: habar , utilizator 18:03, 3 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deoarece cel de-al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 , atunci se va intra din CCC1 in CCC2 incepand cu data terminarii CCC1.

Pentru perioada de suprapunere se va primi in plus (pe langa indemnizatia pentru CCC1) o suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea. (n.m., 1250 lei).
Va multumesc frumos pentru raspuns !
Eu intoarcerea la servici am calculat-o simuland pe un site de pe internet datele ce mi le-au cerut acolo dar as vrea totusi sa va intreb.

Intrebare nr 1:
CCC1 se termina atunci cand primul copil face 2 ani ? Mentionez ca eu a trebuit sa astept 42 de zile dupa ce a nascut sotia pentru a putea intra in CCC1.

Intrebare nr2:
Daca sotia ar lucra (macar 1-2 luni) inainte de a naste copilul nr 2 poate sa opteze pentru concediu de maternitate iar eu sa fac formele de a primi indemnizatia aferenta CCC2 dupa cele 42 de zile de dupa nasterea copil 2 ?

Intrebare nr3:
Daca as intra direct din CCC1 in CCC2 incepand cu data terminarii CCC1 , cand se va termina concediul / plata indemnizatiei daca data prezumata a nasterii copilului nr2 este 19.11.2019 ?
Buna ziua! Din ce am mai verificat pe internet, cel mai avantajos financiar în situația dată este așa cum a precizat domnul consilier juridic Cornel Vasile.
O să intru din CCC1 în CCC2 atunci când copilul nr1 face 2 ani iar perioada care se suprapune să fie remunerata cu alocație copil nr2 + cei 1250 lei
Întrebare mea ar fi următoarea. Eu ca să intru în CCC1 am așteptat 42 zile după care am depus actele iar indemnizația a intrat abia în luna Mai în condițiile în care copil nr1 a fost născut în luna Martie. Dacă plata indemnizației aferentă CCC1 se va opri atunci când copilul face 2 ani , nu prea da la calcule. Oare nu rămân în pierdere cu o lună de indemnizație?
Si dacă totuși va fi plătită indemnizația aferentă CCC1 astfel încât să se acopere toată perioada care ar trebui plătită, daca se suprapune cu începerea plății integrale a indemnizației aferentă CCC2 cum o să se întâmple? Plata indemnizație CCC2 o să înceapă din momentul în care copilul nr1 o să facă 2 ani sau de atunci o să se înceapă procesarea , urmând ca plata să fie mai târziu ?
Va mulțumesc frumos pentru răspunsuri și răbdarea acordată. În momentul de față în capul meu nu prea este totul clar si sper sa elucidez misterul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CCC1 se termina cand primul copil implineste varsta de 2 ani, incepand cu ziua urmatoare intra in plata indemnizatia pentru CCC2.

Pe durata cuprinsa intre data nasterii celui de-al doilea copil si data terminarii primului CCC, veti primi sumele mentionate mai sus.

Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vă mulțumesc frumos! Acum sunt lămurit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizația ccc Dacă fiica mea are băiețel de un an și două luni,iar ea e gravidă în patru luni și jumătate(cu cel de-al doilea) când poate beneficia de concediul ... (vezi toată discuția)
Bună seara! sunt în creșterea copilului pana în oct cu bebe1, ... roxana_d24 roxana_d24 Bună seara! Sunt în creșterea copilului pana în oct cu bebe1, luna aceasta urmează sa nasc bebe 2.cele 42 de zile de lehuzie trebuie sa le iau? Cine ... (vezi toată discuția)