avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara! Sunt în creșterea copilului pana în ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara! Sunt în creșterea copilului pana în oct cu bebe1, ...

Bună seara! Sunt în creșterea copilului pana în oct cu bebe1, luna aceasta urmează sa nasc bebe 2.cele 42 de zile de lehuzie trebuie sa le iau? Cine îmi va plăti concediul medical pt cele 42 de zile de lehuzie dacă contractul meu de munca a expirat în 31 august 2019?
Sau care ar fi mai exact procedura pt a beneficia de ccc pt bebe 2.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 18 Iunie 2021
Deoarece cel de-al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 , atunci se va intra din CCC1 in CCC2 incepand cu data terminarii CCC1. Pentru aceasta situatie, nefiind obligatorie efectuarea concediului de maternitate.

Pentru perioada de suprapunere se va primi in plus (pe langa indemnizatia pentru CCC1) o suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea. (n.m., 1250 lei).

Pentru continuitatea acordării drepturilor, cererea se poate depune cu 60 de zile înaintea împlinirii de către copilul anterior a vârstei de 2 ani.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt insarcinata cu bebe 2 si urmeaza sa nasc peste ... LilianaMucioniu LilianaMucioniu Buna ziua. Sunt insarcinata cu bebe 2 si urmeaza sa nasc peste 2 luni, inainte ca bebe 1 sa faca 2 ani. In prezent sunt im CIC 1,iar firma la care lucrez intre ... (vezi toată discuția)
Bună seara! Știe cineva daca se mai primește indemnizație ... ANAMARIAC22 ANAMARIAC22 Bună seara! Știe cineva daca se mai primește indemnizație pentru cel de-al doilea copil, daca acesta este nascut in timpul indemnizație pentru primul ... (vezi toată discuția)
Nastere al doilea copil in timpul cic pentru primul copil habar habar Buna ziua Am urmatoarea situatie. In momentul de fata eu ma aflu in concediu ingrijire copil si primesc indemnizatie. Sotia nu lucrase suficient ca sa ... (vezi toată discuția)