avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizația CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizația CCC

Dacă fiica mea are băiețel de un an și două luni,iar ea e gravidă în patru luni și jumătate(cu cel de-al doilea)
când poate beneficia de concediul pt.cel de al doilea copil? Indemnizația ca și plată,v-a fi modificată/mai mică în comparație cu cea de la primul? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 6 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va beneficia de CCC pentru cel de-al doilea copil , incepanda cu terminarea primului CCC.

Deoarece cel de-al doilea copil s-a nascut inainte de a se termina CCC1 , atunci se va intra din CCC1 in CCC2 incepand cu data terminarii CCC1.

Pentru perioada de suprapunere se va primi in plus (pe langa indemnizatia pentru CCC1) o suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.
In speta ,indemnizatia CCC1 + 1250 lei.

În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! sunt în creșterea copilului pana în oct cu bebe1, ... roxana_d24 roxana_d24 Bună seara! Sunt în creșterea copilului pana în oct cu bebe1, luna aceasta urmează sa nasc bebe 2.cele 42 de zile de lehuzie trebuie sa le iau? Cine ... (vezi toată discuția)
Bună seara! Știe cineva daca se mai primește indemnizație ... ANAMARIAC22 ANAMARIAC22 Bună seara! Știe cineva daca se mai primește indemnizație pentru cel de-al doilea copil, daca acesta este nascut in timpul indemnizație pentru primul ... (vezi toată discuția)