avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... complementara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

complementara

buna ziua.eu astazi am fost la primarie...am depus dosarul pentru complementara in ianuarie2011.am primit abia luna trecuta...pe 2 luni,cred caci nu se specifica..
povestea mea e cam asa:am doi copii de 12 si 8 ani.ii cresc impreuna cu tatal lor,dar nu suntem casatoriti legal.inteleg ca legea concubinajului nu este recunoscuta in romania.atunci de ce asistentul social imi cere adeverinta de venit de la tata?e corect?apoi au spus ca alocatia se va primi din urma,ori dupa mine din ianuarie si pana luna trecuta nu sunt doar 2 luni?de ce nu am primit restul?si atata timp cat nu suntem casatoriti,alocatia mea nu ar trebui sa fie monoparentala?
multumesc anticipat celor car sper ca ma pot lamurii.
Cel mai recent răspuns: cris34 , utilizator 13:59, 31 August 2011
Nu are legatura cu legea concubinajului. Vi s-a cerut adeverinta de venit de la tata, pentru ca va gospodariti impreuna, Asa cere noua legislatie.
Legea 277/2010 nu mai face diferenta intre alocatia monoparentala si cea complementara. Acum se numeste alocatie de sustinere a familiei si se iau in calcul toate veniturile familiei (inclusiv al tatalui).
Trebuia sa primiti din urma. Singurii care va pot spune care este situatia sunt cei de la Agentia judeteana de prestatii sociale. Banii se platesc de catre ei. Primaria intocmeste dosarul si trimite situatia la Agentie.
Intrebati la Agentia judeteana de prestatii sociale. Ar fi bine sa aveti si numarul de inregistrare al cererii depuse la Primarie in luna ianuarie.
Casatoriti sau nu, ambii parinti au obligatia legala de intretinere fata de copii. Astfel, in mod corect v-au solicitat adeverinta pentru tatl copiilor, pentru ca si acesta are o obligatie legala de intretinere.
am nevoie de adeverinta fiscala si de la tatal copiilor?
da, daca nu are venituri impozabile.
daca lucreaza, adeverinta de la angajator din care sa reiasa venitul.
stiti cumva si cat dureaza eliberarea adeverintei fiscale?si unde sa ma adresez caci are domiciliul in alt judet tatal copiilor
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
cris34, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama singura emma75 emma75 Buna ziua! Sunt o mama singura, am in crestere un copil de 7 ani, sotul meu si tatal copilului fiind decedat de cancer. As vrea sa stiu daca, in situatia in ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de alocatie monoparentala? valentinaionela03 valentinaionela03 Buna ziua.Eu am o fetita de 4ani si tatal ei nu a vrut sa o recunoasca,stau in casa cu parintii mei,sora mea si prietenul ei.Am un salariu de 975lei pe luna si ... (vezi toată discuția)
Alocatia monoparentala mariniucsimona mariniucsimona am o mare nelamurire poate ma poate ajuta cineva...sunt div si am in grija o fetita de 3 ani,nu lucrez si nu am nici un venit decat pensia alimentara de 150lei ... (vezi toată discuția)