avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de inmatriculare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de inmatriculare auto

buna ziua, as dori sa va intreb daca platesc taxa de inmatriculare auto avand o masina inmatriculata in spania. mentionez ca am un handicap accentuat (nu locomotor), va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iosif Balint , Avocat 15:49, 23 August 2011
da trebuie platita taxa... dar va puteti recupera banii.
sau puteti incerca sa inmatrivulati masina fara sa platiti taxa.... ambele variante presupun un proces
Mai exista o varianta daca va hotariti sa aduceti masina in Romania, sa solicitati in scris Prefecturii dat fiind ca imatricularile auto sunt in subordinea lor, imatricularea fara taxa de mediu intrucat contravine Tratatului UE, si in cazul refuzului va judecati .
Avantaj Nu dati banii pe taxa si dupa X timp si probleme sa o recuperati, asa instanta va obliga prefectura la imatricularea masinii .
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
LEX PROFESIONAL CONSULTING, Consilier juridic
Prefectura, ca institutie are in structura sa Serviciul de Inmatriculari Auto, acesta, nu inmatriculeaza autovehiculul fara a se plati taxa pe poluare, va spun din experienta, asa ca nu aveti cum sa ocoliti instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina sympa sympa Buna ziua! Mi-am adus masina personala din Spania in Romania si-acum as vrea sa o inmatriculez in Romania tot pe numele meu.Este un Volkswagen Passat din ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare fara plata taxei de poluare Teodor1970 Teodor1970 As dori cateva indrumari.Doresc sa achizitionez o auto ptr care taxa de poluare este aprox 2500 euro .Valoare masinii este de maxim 3000 euro (an 1997 ,euro ... (vezi toată discuția)
Taxa auto jacquelline jacquelline 1 Decizia de calcul a taxei auto este valabila numai o anumita perioada sau este definitiva si pe baza ei pot oricand sa-mi inmatriculez masina? 2. Daca am ... (vezi toată discuția)