buna ziua, as dori sa va intreb daca platesc taxa de inmatriculare auto avand o masina inmatriculata in spania. mentionez ca am un handicap accentuat (nu locomotor), va multumesc anticipat.
da trebuie platita taxa... dar va puteti recupera banii.
sau puteti incerca sa inmatrivulati masina fara sa platiti taxa.... ambele variante presupun un proces
Mai exista o varianta daca va hotariti sa aduceti masina in Romania, sa solicitati in scris Prefecturii dat fiind ca imatricularile auto sunt in subordinea lor, imatricularea fara taxa de mediu intrucat contravine Tratatului UE, si in cazul refuzului va judecati .
Avantaj Nu dati banii pe taxa si dupa X timp si probleme sa o recuperati, asa instanta va obliga prefectura la imatricularea masinii .
Prefectura, ca institutie are in structura sa Serviciul de Inmatriculari Auto, acesta, nu inmatriculeaza autovehiculul fara a se plati taxa pe poluare, va spun din experienta, asa ca nu aveti cum sa ocoliti instanta.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Inmatriculare masina
sympa
Buna ziua!
Mi-am adus masina personala din Spania in Romania si-acum as vrea sa o inmatriculez in Romania tot pe numele meu.Este un Volkswagen Passat din ... (vezi toată discuția)
Taxa auto
jacquelline
1 Decizia de calcul a taxei auto este valabila numai o anumita perioada sau este definitiva si pe baza ei pot oricand sa-mi inmatriculez masina?
2. Daca am ... (vezi toată discuția)