avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare fara plata taxei de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare fara plata taxei de poluare

As dori cateva indrumari.Doresc sa achizitionez o auto ptr care taxa de poluare este aprox 2500 euro .Valoare masinii este de maxim 3000 euro (an 1997 ,euro 2).
Actual se putea cu ajutorul unui avocat obtinerea inmatricularii fara plata taxei cei drept in 6-8 luni.Avand in vedere noua lege ce se mai poate face ptr ca daca deschid actiune acum ea se va finaliza cu siguranta dupa promulgarea noii legi.
Precizez ca nu dispun de banii de taxa ,si chiar daca as face rost de acest bani valoarea masinii ar creste atat de mult ca achizitia nu se mai justifica. Am inteles ca si inmatricularea pe Bulgaria ar putea avea probleme pe viitor(maxim 90 zile circulatie in Romania).
Cel mai recent răspuns: Teodor1970 , utilizator 21:15, 4 Septembrie 2011
Se poate cere inmatricularea, iar cei de la ANAF or sa va calculeze cuantumul taxei, d-voastra nu o sa platiti si se ajunge in instanta pe acelas temei al lipsei de legalitate al taxei.
Problema este durata de solutionare, si perioada pt care o sa primiti nr provizorii.
S-ar putea sa ramaneti o perioada fara nr valabile la masina pana se solutioneaza in instanta.
Dar avantajul e reprezentat de faptul ca nu mai achitati taxa si nu trebuie sa solicitati nici returnarea ei ci doar posibilitatea inmatricularii directe!

Va recomand sa consultati un avocat din zona!
Metoda ar fi prin instanta in contradictoriu cu Prefectura , intrucat serviciu imatriculari apartine de aceasta institutie ( se solicita imatricularea fara obligatia platii taxei ) va recomand sa va grabiti nu se stie ce suprize ne mai ofera guvernantii, oricum orice OUG, Hotarare, Lege dispune numai pentru viitor .

Costitutia Romaniei este pentru nigerieni sau congolezi .#-o
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
LEX PROFESIONAL CONSULTING, Consilier juridic
Multumesc de raspunsuri . Daca cineva are o parere nu neaparat contrara la ce s-a scris rog sa o afiseze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de inmatriculare auto niculescuelena niculescuelena buna ziua, as dori sa va intreb daca platesc taxa de inmatriculare auto avand o masina inmatriculata in spania. mentionez ca am un handicap accentuat (nu ... (vezi toată discuția)
Proces taxa prima imatriculare BANCIU NICOLETA BANCIU NICOLETA Buna ziua, Am urmatoarea situatie: S-a achizitionat o masina second hand in Romania imatriculata in iulie 2007. S-a descoperit in matrie 2010 ca taxa de ... (vezi toată discuția)
Inscriere in circulatie auto 2500cmc,fara plata taxei inmatriculare kutuabe kutuabe Detin un BMW 325/2500CMC/AN 1992/ADUS IN TARA IN 2009 ,DORESC SA-L INMATRICULEZ(fara plata acestei taxe ,deoarece aceasta e mai mare decat costul de achizitie ... (vezi toată discuția)