avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor crestere copil

Buna ziua!
Am si eu nevoie de sfatul dv intr-o privinta.Am 2 copii,sotia a murit anul trecut din motive de sanatate..am servici si timpul nu-mi permite sa stau cu copiii.Nu am locuinta-stau la o familie si ei il duc pe cel mare 6 ani la gradinita dar cel mic de 3 ani cere timp... si are si unele probleme de santate .Doresc s il incredintez pe o anumita perioada unei familii care o cunosc.,dansii au gasit si niste medici sa-l ajute pe prunc u problemele..dar nu pot sa faca mare lucru daca nu au nimic la mana de la mine.Familia aceasta nu pretentii financiare si copilul va fi al meu cu numele meu cu toate..dar ma intreb daca pot face o procura prin care sa mentionez ca familia respectiva ma ajuta la cresterea copilului pe o anumita perioada??
Cel mai recent răspuns: adabia , utilizator 13:36, 5 Septembrie 2008
jodi2440 a scris:

Buna ziua!
Am si eu nevoie de sfatul dv intr-o privinta.Am 2 copii,sotia a murit anul trecut din motive de sanatate..am servici si timpul nu-mi permite sa stau cu copiii.Nu am locuinta-stau la o familie si ei il duc pe cel mare 6 ani la gradinita dar cel mic de 3 ani cere timp... si are si unele probleme de santate .Doresc s il incredintez pe o anumita perioada unei familii care o cunosc.,dansii au gasit si niste medici sa-l ajute pe prunc u problemele..dar nu pot sa faca mare lucru daca nu au nimic la mana de la mine.Familia aceasta nu pretentii financiare si copilul va fi al meu cu numele meu cu toate..dar ma intreb daca pot face o procura prin care sa mentionez ca familia respectiva ma ajuta la cresterea copilului pe o anumita perioada??
Cu voie sau fara voie trebuie sa va adresati Serviciului public de asistenta sociala din raza localitatii unde locuiti. Asta este primul pas pe care trebuie sa-l faceti. Se va face si o ancheta sociala daca va fi cazul si se va hotara in consecinta!
Am contactat serviciul de asistenta sociala ...si cred ca vedem lucrurile altfel,sau sunt prea comozi..Eu pot s vad copiii cam o data la saptamana din cauza serviciului...pe cel mic sunt dispus sa il dau la un centru de plasament dar cei de la DPC mi-au spus ca nu il accepta ,iar eu nu pot sa am grija de el.M-am gandit la posibilitatea sa il dau spre adoptie.Eu daca pot sa ii vad pe copii odata la saptmana si nici atunci...Cum sa procedez ??
Puteti sa va adresati Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului de la domicilul dumneavoastra. Se poate institui masura de protectie speciala a plasamentului familial la familia care doreste sa-i ingrijeasca. Masura va fi instituita de catre Comisia pentru protectia copilului, familia respectiva îi va reprezenta pe copii si dumneavoastra aveti dreptul sa-i vizitati oricand doriti. Avand instuita aceasta masura, copiii vor primi o alocatie de la plasament de 90 lei de fiecare... Deci mergeti acolo si vorbiti cu asistentii sociali.
Eu zic sa nu departiti copiii... Daca pe cel mic îl veti da spre adoptie nu o sa-l mai vedeti niciodata...
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2008
adabia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu daca imi pierd serviciul (asistent maternal) in caz de divort Dani1977 Dani1977 Buna seara . Sunt asistenta maternala in prag de divort stau in gazda dar sunt luata in spatiu la socrii mei . Vreau sa stiu daca o sa imi pierd copilul luat ... (vezi toată discuția)
Protectia copilului dascalescudan dascalescudan Cum poate fi obtinut plasamentul familial pentru un copil sau chiar doi copii care sint deja in sistemul de ocrotire sociala a copiilor, aflati in plasament in ... (vezi toată discuția)
Copii in plasament cst_rose cst_rose ce conditii trebuie sa indeplineasca o familie pentru a lua un copil in plasament? (vezi toată discuția)