avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vreau sa stiu daca imi pierd serviciul (asistent ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vreau sa stiu daca imi pierd serviciul (asistent maternal) in caz de divort

Buna seara . Sunt asistenta maternala in prag de divort stau in gazda dar sunt luata in spatiu la socrii mei . Vreau sa stiu daca o sa imi pierd copilul luat in plasament si in acelasi timp si serviciul.Astept un raspuns de la dvs.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 09:19, 10 Ianuarie 2014
Daca respectati in continuare obligatiile pe care vi le-ati asumat cand ati semnat contractul, acesta poate ramane in vigoare. Oricum, atestatul trebuie reinnoit conform prevederilor de mai jos, deoarece v-ati schimbat domiciliul. Daca nu ati facut-o inca, anuntati de urgenta schimbarile intervenite in situatia dvs.

HG nr.679/2003 privind conditiile de obtinere a atestatului, procedurile de atestare si statutul asistentului maternal profesionist


Art. 7
(1) Atestatul de asistent maternal profesionist se elibereaza pentru o perioada de 3 ani.
(2) Atestatul va mentiona datele de identitate ale titularului, durata de valabilitate a atestatului, numarul maxim de copii care pot fi primiti simultan in plasament sau in incredintare, grupa de varsta si sexul acestora, precum si capacitatea titularului de a ingriji copii cu handicap/dizabilitati, infectati HIV sau bolnavi SIDA.
(3) Plasamentul sau incredintarea unui numar de copii mai mare decat cel prevazut in atestat este interzisa, cu exceptia cazului in care copiii dati in plasament sau incredintati sunt frati.
(4) Atestatul poate fi reinnoit, suspendat sau retras de comisia pentru protectia copilului, la propunerea temeinic motivata a serviciului public specializat pentru protectia copilului sau a organismului privat autorizat care supravegheaza activitatea asistentului maternal profesionist.
(5) In cazul schimbarii domiciliului asistentului maternal profesionist, atestatul eliberat va fi reinnoit de serviciul public specializat pentru protectia copilului de la noul domiciliu, cu respectarea acelorasi conditii care au stat la baza emiterii lui. In aceasta situatie, evaluarea capacitatii solicitantului nu va include cursurile de formare profesionala.


Art. 10
(1) Asistentul maternal profesionist are urmatoarele obligatii privind copiii primiti in plasament sau incredintati:
a) sa asigure cresterea, ingrijirea si educarea copiilor, in vederea asigurarii unei dezvoltari armonioase fizice, psihice, intelectuale si afective a acestora;
b) sa asigure integrarea copiilor in familia sa, aplicandu-le un tratament egal cu al celorlalti membri ai familiei;
c) sa asigure integrarea copiilor in viata sociala;
d) sa contribuie la pregatirea reintegrarii copiilor in familia lor naturala sau la integrarea acestora in familia adoptiva, dupa caz;
e) sa permita specialistilor serviciului public specializat pentru protectia copilului sau organismului privat autorizat supravegherea activitatii sale profesionale si evaluarea evolutiei copiilor;
f) sa asigure continuitatea activitatii desfasurate si in perioada efectuarii concediului legal de odihna, cu exceptia cazului in care separarea de copiii plasati sau incredintati pentru aceasta perioada este autorizata de catre angajator;
g) sa pastreze confidentialitatea informatiilor pe care le primeste cu privire la copii.
(2) Asistentii maternali profesionisti au obligatia sa informeze de indata serviciul public specializat pentru protectia copilului sau organismul privat autorizat care le supravegheaza activitatea cu privire la orice schimbare survenita in situatia lor personala, familiala sau sociala care ar putea sa influenteze activitatea or profesionala.
(3) Asistentii maternali profesionisti au obligatia sa participe la cursurile de perfectionare organizate de angajatori.
(4) Asistentul maternal profesionist si persoanele cu care acesta locuieste au obligatia sa prezinte anual comisiei pentru protectia copilului un certificat medical din care sa rezulte ca starea sanatatii lor permite continuarea desfasurarii activitatii. Cheltuielile legate de efectuarea analizelor medicale si de eliberarea certificatului medical se suporta de catre angajator.

Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent maternal concediat pe nedrept a_s a_s Buna ziua, Sunt asistent maternal profesionist din anul 2000 si intrunesc toate conditiile legale conform cu Hotararea nr. 679/2003 din 12.06.2003. Acum ... (vezi toată discuția)
Asistent maternal Fghhjnbghbb Fghhjnbghbb Buna ziua am si eu o intrebare sunt asistent maternal de 3 ani ,iar luna trecuta nea intarziat cu salariile si luna aceasta la fel insa o colega a pus pe ... (vezi toată discuția)
Asistent maternal MaryanaB MaryanaB Ce conditi trebuie indeplinite ca asistent maternal? (vezi toată discuția)