avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... \"Adaptarile\"noului cod civil la mentalitatea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

"Adaptarile"noului cod civil la mentalitatea populatiei...

Printre alte prevederi,noul cod catalogheaza si incestul in categoria "Patologie"; da e-adevarat ,e o patologie e o boala,si-n acelasi timp (din pacate) e o "gratuitate" greu de dovedit ,care schimba destine; prevede noul cod vre-o pedeapsa pt astfel de patologii..? sau doar ...medicul...:) ? (care...?)...
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:29, 21 August 2011
Noul Cod Civil nu prevede pedepse in acest sens, intrucat nu este vorba de domeniul penal. In cuprinsul Noului Cod Penal, cu siguranta, sunt asemenea prevederi B-)
In noul cod penal s-a renuntat la incest ca incriminare autonoma. Avem doar act sexual prin constrangere.. cu ruda in linie directa
noul cod penal e mai prost decat cel care este in vigoare. prin pedepsele mici se incurajeaza infractiunile de coruptie.
Noul cod penal are si prevederi bune, dar si proaste. Nu trebuie sa consideram ca se incurajeaza fapele de coruptie prin micsorarea pedepselor, desi la o prima vedere asa ar parea, totusi trebuie sa avem in vedere faptul ca nu se aplicau niciodata pedepsele prevazute de codul in vigoare si degeaba sanctionam luarea de mita cu 15 ani daca instanta abia aplica o pedeapsa de 3 ani.
Mai bine faceau cumva ca judecatorii sa aplice pedepse mai mari si sa nu mai fie atat de indulgenti decat sa miscoreze sanctiunile din cod pt ca acestea nu se aplicau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pedepseste incestul sau nu? nicoleta_leta nicoleta_leta buna tuturor! http://www.mediafax.ro/social/noul-cod-penal-nu-incrimineaza-incestul-intre-adulti-4046693 dezbateam aseara acest subiect cu niste ... (vezi toată discuția)
Hartuire prin sms eu_200014 eu_200014 Buna, As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat.Primesc sms-uri de la un numar pe care-l cunosc.Continutul acestora este insultator.La ... (vezi toată discuția)
Trafic minori adelynna adelynna Imi spune si mie cineva,in caz ca va intra in vigoare noul cod penal la data de 1 oct 2011,vor beneficia de miscorarea pedepsei si infr privind minorii(trafic ... (vezi toată discuția)