Printre alte prevederi,noul cod catalogheaza si incestul in categoria "Patologie"; da e-adevarat ,e o patologie e o boala,si-n acelasi timp (din pacate) e o "gratuitate" greu de dovedit ,care schimba destine; prevede noul cod vre-o pedeapsa pt astfel de patologii..? sau doar ...medicul...:) ? (care...?)...
Noul Cod Civil nu prevede pedepse in acest sens, intrucat nu este vorba de domeniul penal. In cuprinsul Noului Cod Penal, cu siguranta, sunt asemenea prevederi B-)
Noul cod penal are si prevederi bune, dar si proaste. Nu trebuie sa consideram ca se incurajeaza fapele de coruptie prin micsorarea pedepselor, desi la o prima vedere asa ar parea, totusi trebuie sa avem in vedere faptul ca nu se aplicau niciodata pedepsele prevazute de codul in vigoare si degeaba sanctionam luarea de mita cu 15 ani daca instanta abia aplica o pedeapsa de 3 ani.
Mai bine faceau cumva ca judecatorii sa aplice pedepse mai mari si sa nu mai fie atat de indulgenti decat sa miscoreze sanctiunile din cod pt ca acestea nu se aplicau.
Hartuire prin sms
eu_200014
Buna,
As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat.Primesc sms-uri de la un numar pe care-l cunosc.Continutul acestora este insultator.La ... (vezi toată discuția)
Trafic minori
adelynna
Imi spune si mie cineva,in caz ca va intra in vigoare noul cod penal la data de 1 oct 2011,vor beneficia de miscorarea pedepsei si infr privind minorii(trafic ... (vezi toată discuția)