avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... anchete a la Hunedoara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

anchete a la Hunedoara

Ma numesc N.N. De 13 ani redactez acte pentru ORC (infiintari societati, cesiuni, suspendari etc); biroul meu fiind in piata orasului si raportul pret-calitate excelent am clientela continuu (premiata CCI).
caz 1: In decembrie 2009 am redactat standard o cesiune (redcatez apoi oamenii semneaza cu CI in fara referentului ORC care le verifica identitatea si contrasemneaza daca e OK). Ulterior am auzit la Registru ca unul din acei oameni avea Carte de Identitate falsa Am fost chemata la Politia mun. Hunedoara (dl. C) am declarat ce v-a povestit si concluzia anchetei: s-au savarsit infractiunile de UZ DE FALS si COMPLICITATE LA CESIONAREA DE PARTI SOCIALE FICTIVE si EU SUNT CEL PUS SUB INVINUIRE.
Pe Cartea de identitate era un barbat brunet eu sunt o fata blonda nu stiu cum puteam eu uza de acel act cit despre partile sociale tot caut ce legatura am eu cu ele dar n-o gasesc.
caz 2: Tot in 2009 un om din localitate pentru prima lui firma i-am redactat SRL;m-i s-a ca dupa vreun an de la infiintare nu si-a platit omul ceva impozit. Tot eu sunt invinuit.
“Temeiul inceperii urmaririi penale”: au ajuns de-a lungul timpului la politie (pentru impozite sau altele) “multe” firme la care le-o fi redactat vreodata ceva: vreo 5. DIN MIILE DE CLIENTII
Va rog un sfat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:15, 19 August 2011
Nu trebuie sa va socheze absolut nimic daca este vorba despre tarisoara noastra, din perspectiva mea nu exista vinovatie in acest caz sub aspectul intentiei si pe cale de consecinta nici infractiune.

Stati linistita,

Toata stima

Vasile BUTUCARU
Din moment ce sunteti avocat ori luati atitudine personal ori va angajati un avocat din zona sa va apere...
Daca nu va pricepeti in sfera dreptului penal ar putea fi recomandabil...
Nu am inteles clar cum se prezinta situatia dar daca stiti ca sunteti nevinovat va puteti apara cu succes.

Daca dosarul va ajunge la instanta veti avea posibilitatea sa va aparati si in fata ei.

Am auzit de cazuri asemanatoare si la Bucuresti dar avocatii sunt chemati in calitate de martori...si nu de invinuiti...
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
multumesc din suflet. am angajat un coleg penalist a studiat dosarul si a spus sa nu ma mai gindesc la asta, are politaiul ceva personal cu mine dar nu mai poate abera mult; de fapt toata lumea imi spune sa nu mai bag in seama asa aberatii dar eu sunt pusa sub invinuire!!!!!!!!pot sa fac ceva?
Chir daca sunteti nevinovat trebuie sa va aparati intrucat in justitie se poate intampla orice...
Partea curioasa este ca daca ati fost pus invinuire trebuie sa existe si ceva probe si intrebarea este care sa fie acestea...
Ar fi bine ca avocatul sa incerce sa afle care este problema intrucat pot exista anumite probe care sa fie si mincinoase...
In mod normal nu va poate pune sub invinuire fara probe.

Avocatul ii poate stresa cu cereri pe politisti si pe procurori intrucat daca sunteti nevinovat aveti dreptul de a se rezolva situatia cat mai repede ( adica intr-un termen rezonabil...)
Poate sa puna mare presiune pe organul de urmarire penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uz de fals Natalia Negrea Natalia Negrea speta: un consilier juridic lucreaza la un birou de redactari acte pentru SRL (cesiuni, infiintari, etc)e foarte operativ si are in permanenta foarte multi ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals - din martor in invinuit, consecinte ContSters284213 ContSters284213 Buna ziua Am sa fiu scurta si la obiect: intr un dosar de fals si uz de fals in acte: sunt invinuita ca as fi dat acte faptasului si asta in baza unei ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept de zgarierea unei masini vladdav vladdav Buna Ziua! in luna septembrie a anului 2009 am fost acuzat pe nedrept de zgarierea unei masini BMW x5. propietarul masinii si-a parcat bolidul in apropierea ... (vezi toată discuția)