avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Remunerare la sindicate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Remunerare la sindicate

Am fost rugat sa depun decl. 112 pentru sidicatul unei fabrici locale. (primeste remuneratie presedintele ales al sindicatului, secretarul si contabila) Deoarece niciodata nu am lucrat cu sindicate va rog sa-mi spuneti care sunt retinerile in acest caz. Pe baza de ce sunt remunerat? (contract civil, mandat...)
Pe baza statelor de plata am vazut ca se retine doar impozit (declarat ca impozit pt. conventii civile) si sanatate. Sindicatul a platit si sanatate angajator.
Este corect asa!
Eu stiam ca pt. conventiile civile trebuie platit cas (10.5%), somaj (0.5%) si impozit.
Multumesc pt. raspunsuri?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 22 August 2011
Aveti un cvontract de mandat in baza caruia sunteti remunerat este firesc sa vi se retina impozit, dar si CAS si somaj intrucit veniturile nu au caracter ocazional
Multumesc pt. raspuns.

Nu am vazut contractele, numai statele de plata! Nu m-am intalnit pana acum cu sindicate, nu stiu reglementarile specifice.

Nu am stiut pe baza ce fel de contract sunt remunerate persoanele. Vroiam sa fac D112 corect.
Din cate stiu , in D112 se trec numai salariatii , nu si persoanele care isi desfasoara activitatea in baza unui contract de mandat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila de prestari servicii ninel_d ninel_d Buna ziua am incheiat si eu o conventie civila de prestari servicii cu o ASOCIATIE din alta localitate.In conventie apare stipulat; prestează 20 ore pe ... (vezi toată discuția)
Obligatii buget asoc propr. machiador machiador Subiect: obligatii fiscale la buget Pentru o asoc. propr. e corect cum am procedat privind retinerile la buget ,astfel: - pt.functia de presedinte ... (vezi toată discuția)
Despre cas.. ndan57 ndan57 Buna seara, as dori daca se poate un raspuns despre ce trebuie sa plateasca acum angajatul si ce trebuie sa platesca angajatorul, ma refer la asociatii de ... (vezi toată discuția)