avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren

In luna august ac am vandut un teren deja cultivat si nu am stipulat acest lucru in contractul de vanzare cumparare .
Ce drept are noul proprietar asupra culturii cultivate?
Pot incheia o conventie cu el in care sa stipulam ca anul acesta am eu dreptul de a recolta?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 09:43, 20 August 2011
In principiu, fructele neculese se cuvin proprietarului. Nimic insa nu va opreste sa incheiati conventia de care ati amintit, cu exceptia vointei proprietarului terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arenda Dumies Dumies Am vandut un teren deja cultivat si nu am stipulat acest lucru in contractul notarial. Cultivarea terenului a fost facuta de catre o alta persoana decat ceea ... (vezi toată discuția)
Teren vandut si cultivat cu acordul proprietarului Gabriel gs Gabriel gs Buna seara, Situatia este in felul urmator: Parintii mei au vandut un imobil cu un teren aferent, pe acest teren exista un solar in care cultiva tomate. ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am asupra roadelor pamantului? Jenu68 Jenu68 Buna seara. Am cumparat in urma cu o saptamana o casa la tara care are pomi fructiferi pe rod si ceva teren arabil pe care sunt cultivate legume( ceapa, ... (vezi toată discuția)