Gabrielle Monique a scris:
Fiica Dvs. poate incepe activitatea cand va considera de cuviinta, indiferent de forma juridica, dar fara a omite inregistrarea autorizatiei la Tribunalul pe raza caruia domiciliaza intr-un termen de 60 de zile de la primirea acesteia.
Din pacate, inregistrarea la tribunal presupune depunerea copiilor de pe autorizatie, carte de identitate, amprenta stampilei si specimenul de semnatura. La momentul in care se efectueaza inregistrarea, tribunalul considera ca esti in masura sa prestezi servicii de traduceri la solicitarea instantelor. Aici intervine problema: daca nu esti constituit intr-o forma juridica la momentul in care ti se solicita serviciile cum le facturezi? Esti obligat sa refuzi!
De aceea legea 178/1997 mentioneaza:
Art. 6. - (1) Autorizarea ca interpret si/sau traducator, dobandita in conditiile prezentei legi, inceteaza in urmatoarele cazuri:
a) la cerere;
b) prin modificarea oricareia dintre conditiile prevazute la art. 3;
c) pentru incapacitate profesionala, sesizata in scris de beneficiar;
d) pentru refuzuri repetate si nejustificate de a presta serviciile solicitate.
In consecinta, "refuzuri repetate si nejutificate" pot fi interpretabile atat de o parte cat si de cealalta. Personal, nu stiu daca imposibilitatea de a presta servicii de traduceri este motivata de faptul ca nu sunt inregistrata sub nicio forma juridica poate fi considerat un refuz justificat la nesfarsit.
L.C.