avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Autorizaþia de traducãtor ºi obligaþia de a profesa
Discuție deschisă în Traduceri

Autorizaþia de traducãtor ºi obligaþia de a profesa

FIICA MEA TOCMAI A OBTINUT AUTORIZATIA DE TRADUCATOE DE LA MJ SI NU DORESTE SA PROFESEZE INCA.ESTE OBLIGATA SA-SI DESCHITA PFA IN 60 DE ZILE SAU ACEASTA AUTORIZATIE ESTE VALABILA SI DUPA 60 DE ZILE?????????
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:02, 21 Decembrie 2011
Gabrielle Monique a scris:

@Laura Ciobeica am urmat si eu link-ul pus la dispozitie de Dvs. mai sus, chiar ma intreb de ce utilizatorul nostru a mai deschis inca un topic cu acest subiect. Raspunsurile de acolo sunt mai mult decat la obiect.


Consider ca utilizatorul este nelamurit pe buna dreptate dar "unde-i lege nu-i tocmeala".
L.C.
TARATACRRISS a scris:

FIICA MEA TOCMAI A OBTINUT AUTORIZATIA DE TRADUCATOE DE LA MJ SI NU DORESTE SA PROFESEZE INCA.ESTE OBLIGATA SA-SI DESCHITA PFA IN 60 DE ZILE SAU ACEASTA AUTORIZATIE ESTE VALABILA SI DUPA 60 DE ZILE?????????


In urma informatiilor actualizate de pe site-ul Ministerului de Justitie, revin cu informatii referitoare la obligativitatea inregistrarii la tribunalul din raza de domiciliu dupa obtinerea autorizatiei de traducator emisa de Ministerul Justitiei:
Obligaţii:
1. Potrivit art. 61 din lege: Interpreţii şi traducătorii autorizaţi sunt obligaţi să solicite, în termen de 60 de zile de la data autorizării, luarea în evidenţă la tribunalul în circumscripţia căruia domiciliază. Precizăm că termenul de 60 de zile reprezintă un termen de recomandare, traducătorii şi interpreţii autorizaţi putând îndeplini această obligaţie şi după expirarea termenului legal. Traducătorii şi interpreţii autorizaţi nu pot desfăşura activităţi de traducere şi interpretare până la îndeplinirea obligaţiei de înregistrare.
2. Conform aceleiaşi prevederi legale, interpreţii şi traducătorii autorizaţi au obligaţia să notifice emitentului autorizaţiei (Ministerul Justiţiei), în termen de 30 de zile de la luarea la cunoştinţă, orice schimbări ale situaţiei lor în urma cărora condiţiile de acordare a autorizaţiei nu mai sunt îndeplinite.
3. De asemenea, în cazul în care interpreţii şi traducătorii îşi schimbă numele, domiciliul, reşedinţa sau numărul de telefon, au obligaţia să aducă la cunoştinţă această situaţie, în termen de 60 de zile de la data modificării, Ministerului Justiţiei şi tribunalului unde sunt luaţi în evidenţă.
Până la data îndeplinirii celor trei obligaţii, interpreţii şi traducătorii nu pot desfăşura activitatea de traducător şi interpret.

Alte detalii referitoare la acest subiect:
[ link extern ]
De asemenea, M.J. a initiat un proiect de modificare a legii traducatorilor prin care se doreste modificarea institutiei suspendarii calitatii de traducator si interpret, urmarindu-se solutionarea acelor situatii ivite in practica in care se impune luarea acestei masuri (ex. incompatibilitate, concediu pentru cresterea copilului, etc.).
Proiectul de lege il puteti viziona in topicul de traduceri aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Sarbatori fericite!
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvent facultate de limbi moderne aplicate - cum obþin autorizaþia? cristina_roxana_popescu89 cristina_roxana_popescu89 Buna ziua, Eu tocmai am terminat facultatea de Limbi Moderne Aplicate, in Timisoara, iar acum imi caut un loc de munca, dar nu stiu ce ar trebui sa fac sau ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de traducãtor expirã dacã nu devin pfa? justmyself justmyself Buna ziua, as vrea sa-mi obtin si eu autorizatia de traducator(fiind absolvent al Facultatii de Litere), dar nu vreau sa prfesez pentru moment, motiv pentru ... (vezi toată discuția)
Traducãtor autorizat - înregistrare tardivã la tribunal paulapopescu paulapopescu Buna ziua. Sunt traducator autorizat din 2003 si nu sunt inregistrata la niciun tribunal, la data respectiva, dupa cat stiu eu, nu era necesar. Stiti cumva ... (vezi toată discuția)