Va trebui sa va inregistrati in registrul traducatorilor detinut de tribunalul localitatii de domiciliu. Este o procedura de luare in evidenta pentru a vi se solicita serviciile in cazul in care institutiile statului au nevoie.
Procedura este relativ simpla.
In Bucuresti, inregistrarea se face la sediul tribunalului de pe B-dul Unirii, la camera 146, etajul 1, cu autorizatia + copie, CI + copie si stampila (pe ştampilă este bine sa fie trecute următoarele: numele, traducător şi interpret autorizat lb…, Aut.nr., data, Elib. de MJ, nume oraş...- Romania).
In urma completarii cererii care va contine urmatoarele date:
"Domnule preşedinte, subsemnatul XY, domiciliat în…., în calitate de traducător şi interpret pentru limba - limbile…...., autorizatie nr…. din data… emisă de Ministerul Justiţiei solicit înregistrarea în Registrul Traducătorilor Autorizaţi al Tribunalului…(puneti numele localităţii)," veti primi o adeverinta ce se elibereaza in aproximativ 10 zile.
Lecturati prevederile continute in legea 178/1997 din linkul de mai sus pentru a fi la curent cu toate modificarile inclusiv cu cea care face referire la modul de desfasurare a activitatii traducatorului prevazuta la cap. XII.
De asemenea, sa aveti in vedere noile modificari in ceea ce priveste incheierea de certificare a traducatorului, prevederi intrate in vigoare odata cu publicarea regulamentului de aplicare a legii notarilor la 1 august (art. 318-324).
[ link extern ] /
L.C.