avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda

daca o amenda administrativa data de parchet nu este platita,ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: Monica Moraras , Avocat 18:07, 20 August 2011
se executa silit, probabil!
o trimit la finante si te vor executa silit eventual vezi art.425 cod procedura penala.
avand in vedere ca este vorba despre o amenda administrativa si nu de una penala nu trebuie sa mergi si sa consulti art.425 cpp, asa cum ai fost sfatuita mai sus, ci sa te uiti pe OG 2/2001-privind regimul juridic al contraventiilor care la art. 9 alin 3 spune ca daca nu ai achitat
amenda in 30 zile de la data la care a ramas definitiva si nu exista posibilitatea executarii silite se va sesizainstanta de judecata pe a carei raza teritoriala a fost sav. contrav., in vederea inlocuirii amenzii cu sanct. obligarii la prestarea unei activitati in folosul comunitatii,,,,mai departe citeste domnia ta in aceeasi ordonanta
amenda administrativa data de parchet e una iar amenda contraventionala e cu totul altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie! goldfish goldfish va rog din suflet sa ma ajutati cu 2 raspunsuri pt. intrebarile mele: 1.in ce termen se prescrie executarea sanctiunii amenzii ... (vezi toată discuția)
Cum solicit inlocuirea amenzii contraventionale cu munca in folosul comunitatii? aidu aidu Am omis sa solicit in timpul procesului, iar instanta mi-a respins apelul. Mai pot acum solicita, spre exemplu prin contestatie la executare, sa fie ... (vezi toată discuția)
Care sunt urmarile neachitarii unor amenzi contraventionale? andya20 andya20 in momentul de fata cunosc 2 persoane care nu si-au achitat nici o amenda pe care au luat-o in trafic din 2003 respectiv 2005. suma totala la una din persoane ... (vezi toată discuția)