avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Obiect material - infractiunea de violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Obiect material - infractiunea de violare de domiciliu

Infractiunea de violare de domiciliu - obiectul material :
Mitrache : "nu are obiect material, fiind o infractiune de pericol".
Alexandru Boroi : " are obiect material : locuinta, incaperea, depindinta, locul imprejmuit....".

Dumneavoastra ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 16:57, 20 August 2011
Buna ziua

Obiectul material al infractiunii de domiciliul este reprezentat intodeauna de incaperea, dependinta, locuinta, locul imprejmuit asupra carora se indreapta actiunea faptuitorului(Ghe.Nistoreanu, Alexandru BOROI)

Cu stima,
Nu are obiect material, spune si Udroiu.
Parerea mea este aceeasi, fiind o infractiune de pericol nu are obiect material.
Intrucat infractiunile contra libertatii persoanei aduc atingere unui drept subiectiv al persoanei, dreptul la libertate in general, acestea nu au obiect material.
-Valoarea sociala amenintata este dreptul persoanei la libertate si nu o entitate materiala.
- Daca infractiunea de violare de domiciliu ar avea obiect material, ar trebui sa fie incadrata , eventual, in cadrul infractiunilor contra patrimoniului.Dar cata vreme nu imobilul in sine este lezat prin comiterea faptei, ci dreptul peroanei de a folosi acel imobil, libera , aceasta valoare sociala e incalcata.
Eventual, pot avea loc si acte de violenta contra persoanei careia i se incalca domiciliul.Sau poate fi adusa atingere anumitor bunuri patrimoniale ale victimei, caz in care violarea de domiciliu intra in concurs cu acelelalte infractiuni, de rezultat, care au obiect material.
De aceeasi parere este si dl. prof. Tudorel Toader: Infractiunea de violare de domiciliu nu are obiect material.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu Dalia Elena Dalia Elena Buna ziua! Imobilul constituind un teren mai exact o livada care nu se alfa in apropierea locuintei, poate fi considerat dependinta sau loc imprejmuit si sa ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 Antonia1 Antonia1 Buna tuturor! Am deschis acest subiect gandindu-ma ca mai sunt si alte persoane in situatia mea.Am terminat dreptul in 2010,as vrea sa dau examenul de ... (vezi toată discuția)
Incalcare proprietate birsany birsany se considera incalcarea proprietatii daca repararea fatadei se face cu ajutorul unei schele suspendate si muncitorii nu pun piciorul pe pamant? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)