avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restanta intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restanta intretinere

am o vecina care are 7570 lei restanta la intretinere;ce pot face?
Nu ati precizat calitatea dvs
Valoarea restantei demonstreaza ca vecina nu a achitat cotele de intretinere,de o perioada mai veche de 90 zile
Dupa aceasta perioada ,presedintele de asociatie,are calitatea si competenta sa dispuna mai multe masuri,intre care inclusiv actionarea in instanta pentru recuperare restante
Dvs. personal nu faceti nimic ci prin intermediul asociatiei de proprietari/locatari.
rigo a scris:

am o vecina care are 7570 lei restanta la intretinere;ce pot face?

Ajutati-o daca puteti.

Daca voia sa o ajute, o facea fara sa apeleze la noi. Cred ca mai curand vrea sa gaseasca o modalitate prin care s-o forteze sa plateasca.
Conform legii 230/2007 si HG 1588/2007, asociatia de proprietari poate calcula penalizari pentru orice suma ce devine restanta, asa cum s-a stabilit prin sistemul propriu de penalizari.
Apoi asociatia poate sa-l notifice pe restantier si sa-l atentioneze ca va fi actionat in instanta.
Se poate apela la un mediator unde sa fie invitat restantierul si se poate incheia un contract de esalonare a debitelor intre asociatie si restantier.
Asociatia poate, dupa 90 de zile de intarziere, sa-l actioneze in instanta pe restantier.
Se poate decide in comitetul executiv debransarea de la utilitati a restantierului, limitand astfel cresterea debitelor.
Cam acestea ar fi, in mare, masurile ce pot fi luate in incercarea de a recupera restantele.

Alte discuții în legătură

Debransare de la apa curenta lirei11 lirei11 Buna ziua. Doresc sa stiu daca legal, comitetul executiv poate hotara debransarea de la apa curenta a unui apartament in care teoretic nu sta nimeni , ... (vezi toată discuția)
Stop utilitati SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Avem un proprietar care are restanta la intretinere peste 2000 ron si locuieste la etajul 4 (ultimul etaj) si am vrea sa stim daca putem sa ii ... (vezi toată discuția)
O problema cu apa rece de la apa nova..... IonCristi79 IonCristi79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi locuiesc in Bucuresti sectorul 5. De ceva timp exista o problema la mine in bloc legata de apa rece de la Apa Nova. Avem ... (vezi toată discuția)