Tatal meu a decedat acum 7 ani.Am mostenit de la el printre altele si un certificat de mostenitor dupa parintii sai ,datat 1997.Sunt singurul copil.Problema consta in faptul ca in acel CM figureaza si o suprafata de teren (vii cca 800 mp ) ,care nu a fost atribuita atunci bunicului,si nici mostenitorilor.Ce pot face eu in aceasta situatie intrucat terenul nu exista in fapt si numai in acte ,iar impozitul este calculat pe intregasuprafata.
Mergeti la primaria unde ar trebui sa se afle via respectiva si solicitati serviciului de taxe si impozite locale calcularea impozitului conform actelor de proprietate detinute (CM-ul nu este act de proprietate). In consecinta, va trebui scazuta de la impozitare acea suprafata pentru care nu exista acte de proprietate.
cum figureaza pe certificat o suprafata de teren care nu a fost nici in posesia bunicilor si nici a tatalui dvs? ar trebui promovata in instanta o actiune de anulare partiala a acelui certificat.
Cand s-a eliberat TP pe acesta scrie suprafata x la cap ,,vii, " si in dreptul sau scrie clar NEATRIBUIT.Cand s-a dezbatut mostenirea s-a luat intreaga suprafata dupa titlu, care a avut-o bunicul in posesie, inclusiv acea suprafata.Fiindca am inteles de la rude ca inainte de cooperativizare acolo au avut vie.Insa in momentul de fata nu este atribuita ,motivind intruna cand au facut cerere de punere in posesie ca,,nu mai au terenul, fiindca s-a construit un iaza acolo'', dar nici prin echivalent nu le-a dat in alta parte.Asta spun, ca de fapt eu in CM am scriptic dar faptic nu acel teren.