avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CERE PENTRU TITLU DE PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CERE PENTRU TITLU DE PROPRIETATE

Buna seara,
As dori sa va cer o parere in legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate, parinti mei locuiesc la tara intr-o zona muntoasa iar azi am fost la un ing. topograf sa facem intabularea terenurilor, el ne-a itrebat daca avem TP noi am zis ca nu, atunci ne-a intrebat daca avem cerere depusa pentru titlu am raspuns ca nu, atunci el ne-a explicat problema cu titlurile de proprietate a consultat o baza a titlurilor emise pe acea zona si ne-a spus ca doar 56 de TP sunt eliberate in zona respectiva si majoritatea sunt la angajati primariei (mentionez ca in zona respectiva nimeni nu a auzit despre TP si nu au cereri depuse si este cea mai mare comuna din jud. Bihor), ne-a sfatuit sa mergem in instanta sa cerem depunerea cereri pentru TP in termen, este posibil asa ceva, ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc frumos.

Cu respect Adrian Rus.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
adriandorel_rus, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandorel_rus , utilizator 22:12, 28 Septembrie 2011
Este esential sa ne spuneti daca respectiva comuna s-a aflat sau nu intr-o zona cooperativizata si daca da, daca parintii dumneavoastra s-au inscris cu teren in CAP.
Daca sunt intr-o zona cooperativizata si parintii s-au inscris cu teren in CAP atunci trebuie sa stiti ca cererile de reconstituire puteau fi depuse pana la 30.11.2005.
Daca din contra nu sunt in zona care a fost cooperativizata si parintii nu au acte valabile de proprietate atunci parintii pot face cerere pentru eliberarea unui titlu de proprietate, cerere pe care o depun la primaria comunei impreuna cu actele doveditoare care va vor fi solicitate iar primarul inainteaza prefectului propunerea de eliberare a titlului pentru suprafetele cu care parintii d-voastra figureaza in evidentele Primariei respective.
Conuna nu s-a aflat intr-o zona cooperativizata si nici parinti nu au fost inscrisi cu teren in CAP, in CF apare intabulat pe terenul cu casa bunicul meu in anul 1982 de atunci nimeni iar pe un alt teren cineva prin 1930, nu stim cine dar terenul il foloseste tatal meu dintotdeauna, singurul act care exista este un certificat de mostenitor al bunicului. As mai putea depune cerere si acum chiar daca termenul a trecut?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
adriandorel_rus, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În planul de la primãrie am avut un teren de 9,000 mp. ni s-a dat titlu doar pe 5,000 mp. cum putem recupera diferenþa? mihai78 mihai78 Am avut bătaie de cap cu intabularea unei suprafeţe de teren moştenite. Schiţa terenului a fost făcută aiurea. Când am încercat intabularea ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.am o casa batraneasca,care a fost a parintilor mei.si nu am acte deloc la ea.am doar o chitanta de mana de vanzare -cumparare pe care au facut o ... (vezi toată discuția)
Lipsa adeverinta legea 18/1991 bogdana_dan bogdana_dan Buna Ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: Bunicul meu a decedat. Acesta detinea mai multe pamanturi. Tatal meu (unic mostenitor) a inceput ... (vezi toată discuția)