avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune?

asi vrea sa stiu daca se considera infractiune sau ce riscuri are o fata daca sta pe un sit si vb cu barbati straini si ei ii pun bani sa mearga la ei si ea nu merge dar ea nu cere nimic ei invita ei trimit ce se poate intampla

Cel mai recent răspuns: ContSters219685 , utilizator 22:55, 22 August 2011
Probabil ca fata comite infractiunea de inselaciune.
Insa pentru a fi intrunite conditiile savarsirii acestei infractiuni, ar trebui ca persoana/persoanele vatamate sa faca dovada scopului in care au trimis banii, intelegerea existenta intre ei si fata .Altfel, nu se poate vorbi despre o infractiune, faptul ca sta si vorbeste pe site cu ei nu ii poate fi imputat.

Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
B-), cred ca nimic, dar e interesant.E o fapta ce nu poate fi incadrata nici la inselatorie, nici la prostitutie.
Aly Ioana,daca respectivii barbati ii trimit bani, in ideeaca ea sa mearga la ei in tara, in vizita, insa ea primeste banii , dar nu se duce in vizita, presupune intentia fetei de a/i insela pe aceia.Fiindca daca ei ar fi stiut ca ea nu va merge in vizita, desi au trimis bani in acest scop, ei nu ar fi trimis acei bani.
da dar ea nu cere bani ei trimit singuri de buna voie si ea nu merge la ei ca nu mai vrea care e infractiunea?
Clouds, depinde , cum am spus, ce anume i-a determinat pe acei barbati sa trimita banii: sa ii faca fetei un cadou, o donatie, fiindca daca este asa, pe ea nu o obliga nimic si nu i se poate imputa nimic.In schimb, daca ea le-a promis ca , daca ei vor asigura transportul ei, trimitandu-i banii necesari, ea va merge negresit acolo, dar dupa ce ridica banii nu isi onoreaza intelegerea, ea comite fapta inselaciune, intelegeti ?
Altfel ar sta lucrurile atunci cand ea se razgandeste sa mearga, dar nici nu ridica banii.
Se poate spune atunci ca intelegerea ,, a picat,,.
Fiindca,se poate dovedi, daca aceia au pastrat dovada scrisa a intelegerii.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

Alte discuții în legătură

Inselaciune savarsita de un cetatean strain ContSters341465 ContSters341465 Buna ziua. In urma cu 2 luni am fost victima unei infractiunii de inselaciune. Autorul este cetatean nigerian, cu domiciliul in Romania de cca 10 ani. Anul ... (vezi toată discuția)
Crima organizata ContSters227755 ContSters227755 buna ziua , va rog sa ma ajutati intr-o problema care pt mine a devenit obsesie.pe 20 iulie am fost dusa la diicot dupa perchezitie acasa de unde mi s a ... (vezi toată discuția)