Buna ziua. In urma cu 2 luni am fost victima unei infractiunii de inselaciune. Autorul este cetatean nigerian, cu domiciliul in Romania de cca 10 ani. Anul trecut in luna iunie mi-a solicitat un imprumut pentru ca trebuia sa se duca acasa, in Nigeria, la nunta unuia din fratii lui si pentru a demara o afacere de import/export. Firma o infiintase la inceputul anului 2014, mi-a propus sa devin partener - am refuzat. Odata ajuns in Nigeria a inceput sa comunice foarte des cu mine, atat telefonic cat si online. Mi-a spus ca a vandut un teren si cu banii obtinuti a cumparat cacao si caju, produse pe care urma sa le trimita in Romania. La inceputul lunii septembrie a plecat in Ghana, urmand sa achizioneze si de acolo alte produse care urmau sa fie exportate in Romania. Dupa aproximativ 2 saptamani a inceput sa se planga ca nu mai are bani, ca a investit toti banii pe care-i avea si nu mai are cu ce sa plateasca transportul acelor bunuri in Romania. Ca sa concluzionez, dupa multe rugaminti si promisiuni, in data de 12.11.2014 i-am trimis suma de 2500 euro. Incepand cu acel moment, in mod gradul a incetat comunicarea cu mine, mi-a mai trimis cateva mesaje in urmatoarele 3-4 zile, si apoi a disparut. Comunicarea a avut loc pe aplicatia WhatsApp, tot ceea ce a spus este acolo. Printre altele ca imediat ce va ajunge in Nigeria va vinde un al teren si-mi va inapoia banii cand va reveni in Romania la inceputul lunii decembrie. M-a contactat dupa cca 2 saptamani, spunand ca a fost bolnav si imi cerea sa-i trimit bani sa se intoarca in Romania! Refuzul meu si faptul ca i-am spus ca m-a escrocat l-a scos din minti si a inceput sa-mi trimita mesaje grosolane. In urma cu aprox 2 saptamani am fost contactata de una din surorile lui care dorea sa afle unde se afla individul cu pricina, pentru ca fusese contactata la randul ei de cineva din Romania care-i spusese ca este grav bolnav, spitalizat, si ca nu stie ce sa faca cu el. I-am spus ca in ziua respectiva primisem un email de la el in care spunea ca este in Nigeria. Am verificat si am aflat ca este in Romania. Nu vrea ca eu sa stiu ca se afla in Romania pentru ca stie ce a facut si care ar putea fi consecintele. Intrebarea mea este: care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru ca acest individ sa raspunda in fata legii? Nu stiu unde locuieste in prezent, dar stiu adresa pe care o avea in CI. Multmesc.