Acum 50 de zile am incheiat un contract intre mine ca persoana fizica si un individ care spunea ca are firma, dar care in contract s-a trecut cu datele sale personale, de persoana fizica. Obiectul contractului a fost ridicarea unei constructii. Termenul de incepere a lucrarilor a fost la o saptamana de la redactare, iar in cazul in care acesta nu incepea lucrarea se obliga sa returneze dublul arvunei, adica 4000 de lei. A incasat arvuna de 2000 de lei si dus a fost, nici macar nu a mai raspuns la telefon.
Are antecedente penale, a facut puscarie. In momentul in care i-am dat banii nu stiam asta.
Intrebare: este inselaciune sau nu ? Sa merg la politie sau sa il actionez direct in judecata ? Pentru politie, trebuie sa ma incadrez in termenul de prescriptie de 3 luni pentru depunerea plangerii ?
Va multumesc pentru raspuns. Totusi, individul are un pfa, pe care mi l-a aratat pe internet ca exista, cu numele lui. A spus ca nu are la el actele pfa-ului, dar sa facem pe numele lui ca totuna este. Am expus cazul unui ofiter de cercetari penale si unui procuror, iar ambii s-au pronuntat ca nu ar fi inselaciune, ci o cauza civila - nerespectarea unui contract.