avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazare neplatita, ce infractiune este?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazare neplatita, ce infractiune este?

daca o persoana se cazeaza la un hotel si la plecare nu plateste cazarea savarseste vreo infractiune?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:04, 28 Aprilie 2010
Daca a facut-o cu intentie, da. Este abuz de incredere.
in ce modalitate?
Varianta tip.
Infractiunea de abuz de incredere oricum nu are agravante. Ci doar o cauza de inlaturare a raspunderii penale. Va redau textul complet al art. 213 Cod penal: Alin.(1) "Insusirea unui bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 4 ani sau amenda. Alin. (2) Daca bunul este proprietate privata, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala."
~ Conținut șters la cerere ~
Canon01 a scris:

daca o persoana se cazeaza la un hotel si la plecare nu plateste cazarea savarseste vreo infractiune?

Parerea mea este ca nu ar fi vorba de o infractiune.

Alte discuții în legătură

Probleme cu angajatorul cand mi-am bagat demisia desiree_margot desiree_margot angajatorul nu-mi incheie actele la plecarea mea din firma considerandu-se prejudiciat de mine pentru facturile la cazare ,la care eu nu am dormit,pe riscul si ... (vezi toată discuția)
pentru abuzul de incredere banii constituie obiectul material ? radoi radoi Daca o persoana fizica da unui individ X o anumita suma de bani pentru ca acesta din urma sa-i achizitioneze materiale de constructii, iar ... (vezi toată discuția)
Inselatoriile pe internet mateidonea mateidonea Bun gasit Din pacate va deranjez cu o problema foarte dificila, pentru mine, rugandu-va sa-mi oferiti un sfat pentru ca nu stiu foarte bine ce sa fac. Pe ... (vezi toată discuția)