avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme cu angajatorul cand mi-am bagat demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme cu angajatorul cand mi-am bagat demisia

angajatorul nu-mi incheie actele la plecarea mea din firma considerandu-se prejudiciat de mine pentru facturile la cazare ,la care eu nu am dormit,pe riscul si sanatatea mea.singura dovada a cestuia este GPS .vrea sa-i restitui banii de cazare,pe durata unui an jumatate,adica 5500 ron(motivand ca va scoate din contabilitate toate facturile pentru a nu avea probleme cu garda financiara).ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 22:41, 11 August 2012
demisia este un act unilateral de vointa, prin urmare dupa preaviz nu are ce sa va mai faca. pentru prejudiciu va poate face ancheta disciplinara si va poate da in judecata pentru recuperare sumei. de unde are chitante de cazare daca nu ati stat acolo?
a fost un acord intre mine si hotel prin care mie imi dadea factura iar firma mi-o deconta.din punctul meu de vedere firma nu are de ce sa fie prejudiciata atata timp cat totul a fost pe riscul meu si sanatatea mea.nu au fost incidente de niciun fel.
adica firma v-a dat banii pentru decont si dvs ati dus facturile si s-au prins ca nu ati stat acolo....nu stiu ce vi se pare dvs normal, dar orice instanta le va da dreptate ...mai mult pot face plangere penala si pentru inselaciune, fals si uz de fals, deoarece factura ce atesta serviciile hoteliere este falsa ca si continut....
Colega Antoanela are dreptate si sustin explicatia ei. Ceea ce ati facut dumneavoastra intruneste elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune, fals si uz de fals. Nu este normala situatia in care angajatorul v-a dat bani pentru a dormi la hotel, iar dumneavoastra nu ati facut-o si mai mult de atat, in baza unor documente false v-ati insusit in mod ilegal sumele destinate in acest scop. Luati in considerare aspectul ca in cazul unor audieri angajatul hotelului cu care v-ati inteles pentru emiterea facturilor false s-ar putea sa va ingreuneze situatia si mai mult, mai ales daca acestuia i se va aduce la cunostinta ca poate fi invinuit de complicitate ...
Sanatatea si securitatea dumneavoastra personala nu se pot asigura prin savarsirea unor fapte incriminate de legea penala si prin pagubirea altuia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 August 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazare neplatita, ce infractiune este? Canon01 Canon01 daca o persoana se cazeaza la un hotel si la plecare nu plateste cazarea savarseste vreo infractiune? (vezi toată discuția)
Cv fals Stefan-Atanase Stefan-Atanase Am angajat pe cineva cu un CV fals si in urma angajarii respectivul a prejudiciat firma cu 3400 euro, respectiv costuri deplasare si intretinere pana am ... (vezi toată discuția)
Am luat bani din incasari si am facut facturi pe firme ce nu exista mariantimis mariantimis am lucrat la o firme de distributie la negru fara nimic nu am semnat nimic niciodata nu mia dat bani promisi si am luat din incasari si am facut facturi ... (vezi toată discuția)